En Tehlikeli 10 Örümcek Türü

exixiz - 806 izlenme

Yüklenme Tarihi: 19 Temmuz 2017 - 20:59

Dünyanın En Zehirli 10 Örümceği
Örümcekleri çoğu insan sevmez. Gerçekten de sevimsiz ve ürkütücü bir tipe sahip canlı türüdür. Hele de bazıları var ki aşırı derecede zehirliler. İşte bu zehirli örümcekleri tanıyalım.
1)Çinli Kuş Örümceği
Bir tarantula cinsidir. Bu örümceğin boyu bacaklarıyla beraber 20 cm dir. Bu örümcek türü küçük böcekler gibi canlılarla beslenir. Çinde ve Vietnamın yağmur ormanlarında yaşarlar. Bu örümceğin ısırığı sonrası insanın ne tür etkilere maruz kalacağı henüz bilinememektedir ama laboratuvar testlerinde zehrinin hayli güçlü olduğu tespit edilmiştir.
2)Şili Örümceği
Bu örümcekler ufak ama etkisi büyük bir örümcek türüdür. Örümceklerin normalde sekiz gözü vardır ama bu örümcek türünün çift sıralanmış halde 6 gözü bulunur.
Normalde Güney Amerika’ya ait olan bu örümcek türü kısa zamanda tüm dünyaya yayılmıştır. Şili örümceği pek saldırgan bir tür değildir. Ama insanlar ister istemez dokunduğu zaman kendini savunmak için ısırabilir. Isırığı acısızdır ama ısırdıktan sonra 24 saat içerisinde ısırdığı bölgedeki yaranın etrafındaki tüm hücreler ölmeye ve çürümeye başlar. Yara 10-15 cm’ye kadar genişleyebilir. Tedavi edilmez ise böbrek yetmezliğinden kişi kaybedilebilir.
3)Redback Örümceği
Dul örümcek türüdür. Karadul ile aynı soydan gelmektedir. Dünyada sadece Avustralya’da bulunan endemik bir örümcek türü olan redback örümceğinin ısırığında nörotoksik zehir vardır. Isırığın etkisi bir saat içerisinde ortaya çıkmaya başlar.
Isırmasıyla insanlarda ortaya çıkan belirtiler: Aşırı ağrı ve yanma hissi, şiddetli terleme, kusma, hipertansiyon, ateş, solunum yetmezliği, koma ve ölüm. Neyse ki, panzehir 1956 yılında keşfedildi.


4)Altı Gözlü Kum Örümceği
Altı Gözlü Yengeç Örümceği olarak da bilinen bu tür bacakları ile beraber 50mm kadar olabilmektedir. Bu örümcek türünün insanları ısırdığı nadir görülmektedir. Laboratuvarda hayvanlar üzerinde yapılan testler neticesinde bu örümceğin zehrinin epey güçlü olduğu tahmin edilmekte.
Zehir kan ve doku incelmesi, kan damarı çatlaklarına neden olan güçlü bir hemolitik / nöro toksik etkiye sahiptir. Bu örümceğin zehrine karşı bir panzehir yoktur.
5)Hobo Örümceği
Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan en tehlikeli örümcek türlerinden biri olduğu kabul edilmektedir. Bu örümcekler kendileri ya da yumurtalarına zarar gelmediği sürece agresif değildirler.
6) Sidney Huni Ağ Örümceği
Sidney Örümceği oldukça tehlikeli bir tür. Boyutları 1-5 cm arasında değişmektedir. Hem dişi hem de erkek lacivert-siyah renk tonlarına sahiptir.
Bir erkek huni-ağ örümceği sizi ısırdığında belirtileri bir saat içinde etki etmeye başlar. Sidney huni-ağ örümcek ısırması sonucu ağrı gün boyu sürebilir ve kusma, hipertansiyon, solunum yetmezliği, koma ve ölüme neden olabilir.
Bu örümcek türü çok iyi bir yüzücüdür aynı zamanda su dibine inebilir ve orada bir gece boyu kalabilir. Bu yüzden Avustralyalılar sabahları havuza girmeden önce dibini kontrol etmeyi ihmal etmezler.
7) Fare Örümceği
Fare örümceği Avustralya’nın her bölgesinde görülebilen bir örümcek türüdür. Aynı zamanda da Şili’de görülebilmektedir. Bu örümcek türü genelde böcekler ve küçük boyutlu hayvanları tüketir.
Fare örümceğinin bir insanı ısırması aşırı ağrı, kusma, hipertansiyon, solunum yetmezliği, koma ve ölüm gibi sonuçlara neden olmaktadır. Fare örümceği pek agresif bir örümcek türü değildir.
8) Ağaç Huni Ağ Örümceği
Ağaç Huni Ağ Örümceği, Sidney Huni Ağ Örümceği ile akraba bir türdür. Aynı etkilere neden olmaktadır. Bunlar: kusma, hipertansiyon, solunum yetmezliği, koma ve ölüm.
9) Karadul Örümceği
Redback örümceği ile aynı aileden gelmektedir. Birbirlerine çok uzak bölgelerde yaşasalar da aynı türden örümceklerdir.
Aşırı ağrı ve yanma hissi, aşırı terleme, kusma, hipertansiyon, ateş, solunum yetmezliği, koma ve ölüm: bir kara dul örümceğinin ısırığı Redback örümceği gibi aynı etkilere neden olur. Neyse ki bu türün de panzehiri mevcut.
10) Brezilyalı Gezen Örümcek
Brezilyalı Gezen Örümcek epey büyük boyutlardadır. 13-15 cm’e kadar büyüyebilmektedir. Güney ve Orta Amerika’da bulunur.
Brezilyalı gezen örümceğin zehri PhTx3 olarak bilinen güçlü bir nöro toksin içerir. Bu toksin kas kontrolü, solunum problemleri, felç ve nihai solunum kaybına neden olabilir. Kesinlikle korkmanız gereken bir toksin!
Reklam