En zararlı uyuşturucu Metamfetamin

3.722 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Eylül 2015 - 20:32

Bu videoda size en zararlı uyuşturuculardan biri olan Metamfetamin i araştırıp derledim umarım beyenmişsinizdir iyi seyirler.
En zararlı uyuşturucu "Metamfetamin"
- Metamfetamin (kristal meth); uyarıcı özelliği olan sentetik bir maddedir. Bir çok uyuşturucu gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyle bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir.

- ABD piyasasında bulunmaktadır. Ancak madde suistimal edilmek üzere kaçak üretimi ile tanınmıştır.

- Efedrin molekülünü hidrojenize ederek kolayca elde edilebildiğinden ötürü hemen hemen her yerde üretilebilmektedir. “Meth lab” de denilen bu yerler, üretimi sırasında çıkan fosfattan ötürü kırmızı bir bir renge boyanır ve kedi idrarı kokusuna sahiptir. Ülkemizde pek yaygın değil lakin bağımlısı her geçen gün artmaktadır.

GEÇMİŞİ

- İlk 1919da Japonya’da kimyacı Akira Ogata tarafından sentez edilen methafetamin, II. Dünya Savaşı’nda askerlerin uyanık kalması için her iki tarafça da kullanılmıştır. Nazi’lerin özellikle Hitler’in yoğun kullandığı bilinmektedir.

- Depresif durumlar ve zayıflama amacı ile kullanılan madde yaklaşık 10 yıl içinde suistimal edilmek üzere sokaklara düşmüştür. Kaliforniya ve Hawaii’den başlamak üzere tüm ABD’ye yayılmış, 1970de hükümet taradından reçetesiz satışı yasaklanmıştır.

ETKİLERİ
- Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmekterdir. Bağımlılarında kalıcı anhedoni oluşmaktadır. Eroin’den daha kuvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülmüştür.

- Devamlı kullanıcılarında meth ağzi denen diş çürükleri gözükür, bağışıklık sistemi baskılanır.

- Kuvvetli sistemik reaksiyon ile kişi ölebilir.


- Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönem beyin aktivitesini artıran madde yüksek dozlarda öforiye neden olmaktadır. Madde alındığında tansiyon ve vücut ısısı yükselir, pupillalar genişler. İshal, bulantı, kusma görülebilir.

- Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmekterdir. Bağımlılarında kalıcı anhedoni oluşmaktadır. Eroin’den daha kuvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülmüştür.

- Bu kişilerde satafilokok enfenksiyonları sıktır. Kilo kaybı ve kısa dönem libido artışı, ardından erektil disfonksiyon da bilinen etkilerindendir.

METAMFETAMİN KULLANDIKTAN SONRA ;

- 15 SAAT SEX YAPMAK NORMAL DEĞİLDİR AMA METAMFETAMİN KULLANIRKEN NORMALDİR.

- BİR ARKADAŞINI ÖLÜME TERK ETMEK NORMAL DEĞİLDİR AMA METAMFETAMİN KULLANIRKEN NORMALDİR.
- İÇERDEKİ BÖCEKLERİ ÇIKARMAK İÇİN DERİNİZİ DEŞMEK NORMAL DEĞİLDİR AMA METAMFETAMİN KULLANIRKEN NORMALDİR.
- PARA İÇİN YAŞLI BİR ADAMI DÖVMEK NORMAL DEĞİLDİR AMA METAMFETAMİN KULLANIRKEN NORMALDİR.
- KİMSE BURADA ‘ROMANTİK’ BİR GECE GEÇİRECEĞİNİ DÜŞÜNMEZ AMA METAMFETAMİN BUNU DEĞİŞTİRİR.
Reklam