Ev Yapımı Dondurma

Akademisyen Anne - 1.523 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Ocak 2017 - 11:45

Var mı dondurma tarifi isteyen? Şimdiden yapın atın buzluğa, akşama kadar ancak donar. Demir tüm meyvelerin birazcık tadına baktığı için, az kalsın dondurmamızı yapamayacaktık.
Bizim oğlan dondurmaya bayılıyor. Ben de Sivas'a gelmeden bir gün önce, evde olan meyvelerden sağlıklı bir karışım yapalım dedim. Hem oyun olur gelişimi desteklenir, hem meyve yemiş olur büyümesi desteklenir, hem de keyif alır, mutlu zaman geçirir düşüncesinden yola çıkarak, meyveli dondurma yapalım dedim. Sanırım her meyveyle olur, hatta bence havuçla bile güzel olabilir. Kayısı, şeftali, muzu karıştırdık. İçine de bir çay kaşığı balı sulandırıp ekledik. Benim dondurma kalıbım yok. Biz de kağıt bardağa karışımı koyup içine abeslang (dil çubuğu-eczanelerde satılıyor) yerleştirdik. Tamam kabul çok kalın olmuş. Keşke bardakları yarım doldursaymışız. Ama lezzeti 10 numara 5 yıldız oldu. Demir çok sevdi ancak 1/3'ünü yiyebildi. İlk iş dondurma kalıbı alacağım gibi görünüyor.
Aslında Sivas'a gelmişken buradan alsam şu kalıpları, kayınpederime de yapsak diye düşündüm. Meyve çok sevdiği için bayılır bence. Hem de bir gelin olarak hamaratlık sergilemiş olurum fena mı?
Akşam instagramdan tanışıp gönül bağı kurduğumuz Sivaslı dostlarla bir buluşma ayarlamaya çalışıyoruz, inşallah olur. Buradan yeni bir paylaşımla yazacağım.
Reklam