Evin Bebeğiyle Kez Tanışan Golden Retriever

exixiz - 532 izlenme

Yüklenme Tarihi: 05 Aralık 2015 - 17:19

Av köpeği familyasından olan Golden Retriever cinsi köpeklerin tarihi çok eski zamana dayanıyor olup, üretimine ilk olarak 1800lü yıllarda İngiltere ve İskoçya sınırındaki bir bölgede başlanmıştır. Golden Retriever ırkının üretilme sebebi, İskoçya’da o dönemlerde avcılığın hem spor amaçlı hem de geçim kaynağı amaçlı olarak kullanılması ve avcılık sırasında istenilen ihtiyaçlara göre soğuktan etkilenmeyen, soğuk sulara ve sık çalılıkların arasına girebilen, aynı zamanda güzel görünümlü, dost canlısı bir köpek üretme isteğidir.
Golden Retriever cinsinin oluşmasında birçok av köpeği kullanılmıştır. Setter, Newfoundland ve Bloodhound gibi avcılıkta iyi olan ve suda iyi yüzen köpeklerle çapraz çiftleştirmeler yaptırılmıştır. 1912 yılında, günümüz Golden Retriever köpeğinin görünümü büyük bir paydayla -yalnız tüyleri hariç- tam olarak yakalanmıştır. O zamandan bu yana düz olan Golden Retriever cinsinin tüyleri daha dalgalı ve kıvırcık bir hâle gelmiştir. 1912 yılında cinsi tam olarak oturmasına rağmen American Kennel Club’ın (AKC) kayıtlarına 1927 yılında girmiş ve Golden Retriever türü resmen bir köpek ırkı olarak tanınmıştır.
Golden Retriever Eğitimi
Golden Retriever Eğitimi
Golden Retriever Eğitimi
Sahibini memenun etmek istediği onu kolay eğitilebilir bir hayat arkadaşı yapar. Karşısında deneyimsiz bir eğitmende olsa bu akıllı köpek kendisinden ne istendiğini kolayca anlayacak ve sahibiyle ortada buluşacaktır. Bu özelliği onu en kolay eğitilebilir köpekler listesinde yüksek sıralara oturtur.
Golden Retriever Özellikleri
Hem ülkemizde hem de dünyada, sevimli görünüşü ve dost canlısı yaklaşımı sayesinde çok popüler bir köpek olan Golden Retriever cinsi köpekler en çok tercih edilen 10 köpekten listesinde yer almaktadır. Özellikle, aileler tarafından sahiplenen köpekler, hem yeni yuvasına hem de yeni sahiplerine ve arkadaşlarına kolayca ısınır ve kısa sürede ailenin bir ferdi haline gelirler.
Genel özelliklerinden bahsedecek olursak iyi huylu, dost canlısı, güzel görünümlü, çok hareketli, oyuncu, uysal ve çok sevimli köpeklerdir. Aslen ırkları av köpeği olduğu için ilk üretildikleri dönemlerdeki kadar olmasa da avı bulup getirebilir, kötü hava ve çevre şartlarında zorlanmazlar. Koku alma duyuları çok gelişmiştir. Paylaşma ve karşısındaki insanı memnun etme içgüdüsüne sahip olduğundan, attığınız her eşyayı geri getirir.
Hemen her hayvanda olduğu gibi Golden Retriever’larda da dişiler erkeklere nazaran biraz daha düşük kilodadırlar. Genel olarak bakılırsa Golden Retriever’lar ortalama 25-35 kilo ağırlığındadırlar. Adında da belli olacağı gibi ağırlıklı sarı tonlarında, beyaz renkten kızıla kadar farklı renk tonları göstermektedirler. Golden Retriever’lar iyi bakıldıklarında 10-12 yıl kadar yaşarlar.
Golden Retriever Bakımı
Bu köpekler yemeği çok sever ve aşırı ya da kontrolsüz beslendiklerinde aşırı kilolu olabilirler. Bu da köpeklerde çok görülen kalça çıkığını arttırabilir.
Arkadaş Canlısı Golden Retriever
Tüm insanlarla ve diğer hayvanlarla araları iyi olduğu ve kolaylıkla uyum sağladıkları için bekçi köpeği ya da koruma köpeği olarak kullanılmaları doğru değildir. Zira bir hırsıza bile arkadaşça yaklaşabilirler. Eğitim verilerek bu amaç için çalıştırılsalar bile bir Doberman, Alman Kurdu ve ya Kangal gibi bekçi ve koruma köpekleri kadar iyi olamayacaklardır.
Aile Köpeği Golden Retriever
Golden Retriever’lar ısırma içgüdüsü olmayan nadir köpeklerden biridir. Tek isteği sürekli olarak ona sevgi verilmesi ve onunla ilgilenilmesidir. Bu amaç uğruna çeşitli oyunlarla sürekli kendini ön plana çıkarır. Çocuklu aileler tarafından da tercih edilebilirler. Kesinlikle hiç bir tehlikesi ve kötü huyu bulunmaz. Özellikle çocuklarla ve bebeklerle çok iyi anlaşırlar. Bu sebeple bebek bakıcısı rolü dahi üstlenebilirler. Ayrıca çocuklarla bıkmadan, usanmadan saatlerce oyun oynayabilirler.
Reklam