Evrenin Başlangıcı - Büyük Patlama

Alkışlarla Yaşıyorum - 246 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 16:11

Bildiğiniz gibi Evren'in "yaratılışı", daha doğrusu "başlangıcı", uzun yıllardır bilimin cevap veremediği, dolayısıyla hakkında binlerce yıldır sayısız hikayenin ve mitin anlatıldığı bir konu olmuştur.

İnsanlar, önce kendilerinin nereden geldiğini merak etmişlerdir. Bin yıllar boyunca buna net bir cevap verememişler ve şahsi inançlarına gömülerek bilimden uzaklaşmışlardır. Ancak günümüzden 150 yıl kadar önce Biyoloji'nin attığı dev adımlar sayesinde var oluşumuza ve kökenlerimize ışık tutulmuş ve insanların inandığının aksine "gökten inmediği"miz, tam tersine doğanın içerisinden, yavaş bir süreç sonucunda evrimleştiğimiz ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde bu gerçek, hızla kabul edilmektedir.

Bu defa insan, yeniden "bin yılların sorusu", "varlığın büyük gizemi" olarak isimlendirdikleri soruya dönmüşlerdir: "Peki Evren nasıl var oldu?"

Yine bilim uzun yıllar bu soruya cevap verememiştir ve bu sebeple insanlar yine bilimsel olmayan, şahsi inançlarına yönelmişler ve bu şekilde kendi meraklarını tatmin etmeye çalışmışlardır.

Ancak özellikle son 30-40 yılda Fizik'in aldığı akıl almaz yollar sayesinde artık Büyük Patlama ve Evren'in başlangıcı da bilimsel olarak açıklanabilmeye başlamıştır. Bilim, "her şey"in nasıl var olduğuna adım adım yaklaşmaktadır.

Büyük adımlarla gerçeğe yaklaştıkça, doğanın ve Evren'in hiçbir köşesinde olmadığı gibi, Evren'in başlangıcında da doğaüstü bir sebep olmadığını görmekteyiz.

Bu harika belgeselde, günümüzün dehası olarak kabul edilen Prof. Dr. Stephen Hawking bizlere Evren'in nasıl "doğaüstü" ile açıklanmadan, tamamen bilimsel yollarla var olabileceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Fizik alanındaki bilim insanlarına hakaret olmaması adına, uzmanı olmadığımız bir konu ile ilgili hiçbir tartışmaya girmek istemeyen bizler, bu sebeple sözü Fizik'in üstatlarına bırakıyoruz.

İyi seyirler.


Beğenilirse diğer partları da gelicek
Reklam