Evrim Neden Önemlidir? - Akvaryumdaki Balık

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.479 izlenme

Yüklenme Tarihi: 09 Mart 2017 - 19:43

Evrim gelişmiş ülkelerde gercekligi bile tartışılmayan - dini dogmaları bir kenara bırakmış bircok ülkenin müfredatta yer verdiği biyolojinin temel diregidir. Biyoloji dersi veriyorsan EVRİM'e yer vermemek, futbol oynamak isteyip top kullanmamaya benzer.

Geçtigimiz günlerde Haberturk'de Sakarya'da tarih hocası olan bir şahıs; Evrim müfredattan çıkarılmalı çocukların kafası karıştırılıyor gibi bir aciklama yaptı. Bu yetmedi bilimin bir din olduğunu söyledi. 3 metre insanların yaşadıgına, bir adamın denizi ortadan ikiye yardıgına, konuşan karıncalarin varligina inanan insanların EVRİMi mantıksız bulması bana gülünç geliyor .

"buradayız çünkü sıradışı bir balık topluluğu, karada yaşayan hayvanların ayaklarına dönüşecek özel bir yüzgeç anatomisine sahipti; çünkü dünya, buzul çağı boyunca asla tamamen donmadı; çünkü afrika'da bundan bir milyon yıl önce ortaya çıkan küçük ve narin bir tür, bugüne kadar ne yapıp edip canlı kalmayı başardı. daha "yüce" bir yanıt için yanıp tutuşuyor olabiliriz, ama ne yazık ki yok." stephen jay gould







-Alıntıdır-

Ekibimizden İnan Muslu tarafından Türkçeleştirilen ve Umut Efe tarafından seslendirilen bu Açıkça Açıkla videosunda, evrimsel biyolojinin sunduğu gerçeklerle baş edemeyeceğini fark edenlerin nihayetinde konuyu kapatmak adına sorduğu ve sık sık duyduğumuz o meşhur soruya cevap arıyoruz: "Evrimin ne önemi var? Gerçekten önemli mi?" Evrim karşıtlarının ötesinde, evrimsel biyolojinin önemini kavrayan okurlarımız için de bu sorunun cevabına dair sağlam bir fikre sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterecek bir video olmasını umuyoruz.

-alıntıdır-
Reklam