This video is restricted in your country.

Fenerbahçe 1-0 Bate Borisov (Maç Özeti)

nefer26medya - 10.935 izlenme

Yüklenme Tarihi: 22 Şubat 2013 - 00:10

Fenerbahçe, BATE Borisov'u sahasında 1-0 mağlup etti!
UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe ile Beyaz Rusya ekibi BATE Borisov karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu'nda seyircisiz oynanan mücadelede gülen taraf, 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında BATE Borisov'u Cristian'ın tek golüyle mağlup ederek tur atladı.

Fenerbahçe'ye turu getiren golü, 45. dakikada Cristian Baroni penaltı vuruşundan kaydetti.

BATE Borisov'da 20. dakikada kırmızı kart göre Baga, takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Tur'a yükselerek Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla eşleşti. İki ekip arasındaki ilk maç 7 Mart'ta oynanacak.

KADIKÖY'DE BİR İLK

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında BATE Borisov'u konuk eden Fenerbahçe, Kadıköy'de ilk kez cezası nedeniyle bir Avrupa sınavında boş tribünler önünde mücadele etti.

KOCAMAN'DAN SÜRPRİZ TERCİH

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, orta alandaki eksikler nedeniyle genç futbolcu Salih Uçan'a 11 kişilik kadroda yer verdi.

Kocaman, Meireles'in ilk maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesi, Emre Belözoğlu'nun UEFA listesinde bulunmadığı için görev alamaması nedeniyle genç oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Salih bu maçla birlikte ilk kez sarı-lacivertli formayla bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı.
Orta alanda Cristian'ı Mehmet Topal ile daha geride tutan teknik direktör Kocaman, Salih Uçan'a forvet arkasında görev verdi.

Sarı-lacivertli teknik adam, orta alanda görev alabilecek oyunculardan Selçuk Şahin'i yedekler arasında tutarken, Mehmet Topuz, sakatlığı nedeniyle maçın 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

BATE 'DALYA' DEDİ

Fenerbahçe'nin rakibi BATE Borisov, bu mücadeleyle Avrupa kupalarında 100. maçına çıktı.

BATE Borisov'da ilk maçta gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düşen Artem Radkov, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemedi.

Belarus temsilcisinin teknik direktörü Viktor Goncharenko, ilk maçın kadrosundan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı kart cezalısı Radkov'un yerine Gayduchik 11'e dahil edildi.

DENGELİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren taraflar, ilk 15 dakikalık periyot içerisinde birbirlerini tartan bir oyun anlayışı ile sahaya çıktı. Fenerbahçe özellikle Cristian ile rakip orta sahasına baskı uygularken, Mehmet Topal kademede rakibe bu dakikalarda geçit vermedi.

İLK TEHLİKE CRISTIAN'DAN

Karşılaşmanın 7. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt son çizgiden ceza sahasına ortasını açtı. Savunma topu ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışındaki Cristian topa gelişine vurdu ama top yandan dışarıya çıktı.

KUYT-GÖKHAN UYUMU

Maçın ilk dakikalarından itibaren kapanan BATE savunmasını açmaya çalışan Fenerbahçe, sağ kanadı ilk yarı boyunca çok etkili kullandı. Kuyt ile Gökhan'ın bindirmeleri karşısında BATE savunması, maçın 20. dakikasından itibaren sıkıntılı anlar yaşadı.

BATE 10 KİŞİ!

Kuyt ve Gökhan'ın ataklarıyla bunalan BATE Borisov, bir de kırmızı şoku yaşadı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Fenerbahçeli oyuncular kendi yarı sahasında paslaşırken topla Kuyt buluştu ve Baga, Kuyt'a arkadan sert bir faul yaptı ve önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gördü.

EGEMEN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Kırmızı karttan sonra sertleşen maçta bir tatsız gelişme de Fenerbahçe için yaşandı. Karşılaşmanın 25. dakikada Egemen Korkmaz, Rodionov'a yaptığı sert hareket sonrasında sarı kartla cezalandırıldı ve Egemen böylece bir sonraki turda cezalı duruma düştü.

FENERBAHÇE YÜKLENİYOR

10 kişi kaldıktan sonra tamamen defansif bir şablonla sahaya dizilen ve kontra ataklarla gol arayan BATE Borisov karşısında Fenerbahçe oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Özellikle bu dakikalarda Salih Uçan oyuna ağırlığını koydu.

Karşılaşmanın 35. dakikasında yine sağ kanattan gelişen temsilcimiz Fenerbahçe'nin atağında Kuyt son çizgiye inip kale sahasına ortasına gönderdi ama Sow'dan önce kaleci Gorbunov çıktı ve topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

PENALTI VE CRISTIAN!

Fenerbahçe ilk yarının özellikle son 10 dakikalık bölümünde maçın tek hakimi olan taraftı. Bu baskının sonucunda gol isteyen Fenerbahçe, karşılaşmanın 45. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza sahası sağ çaprazından topla buluştu ve kaleciden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterirken, kaleci Gorbunov'da sarı kart gördü.

Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına gelen Cristian, yaptığı net vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi ve Fenerbahçe, oldukça baskılı ve iyi oynadığı maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya etkili başlayan taraf, konuk ekip BATE Borisov'du. İkinci yarının daha ilk dakikası içerisinde çok tehlikeli gelişen BATE Borisov atağında Rodionov ceza yayı üzerinden pasını ceza sahası sol tarafındaki Rudik'e verdi. Rudik karşı karşıya pozisyonda vuruşu yaptı ama Volkan topu son anda kornere gönderdi. Fenerbahçe taraftarları bu pozisyon sonrasında derin bir nefes aldı.

OYUN BİR SÜRE DURDU

Karşılaşmanın 54. dakikasında stat dışından gelen yabancı maddelerden dolayı oyun bir süre durdu.

CRISTIAN DİREĞE TAKILDI!

BATE Borisov'un ikinci yarının ilk 5 dakikasındaki baskıyı kıran Fenerbahçe, kontra ataklarla etkili olmak istedi. Karşılaşmanın 52. dakikasında çok tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Webo ceza sahası sağ çizgisinden son çizgiye kadar indi ve kale sahası yakınlarına yerden pasını gönderdi. Gelen topa Baroni boş durumda vurdu ama top üst direkten oyun alanına döndü ardından savunma uzaklaştırdı. Bu atak, Fenerbahçe adına önemli bir şanstı.

BATE HAKİMİYETİ

Tur için mutlak gol bulmak zorunda olan BATE'de teknik direktör Viktor Goncharenko, 65. yaptığı Aleksandr Volodko- Aleksandr Pavlov değişikliği ile oyuna ağırlığını koymak istedi. Özellikle 75. dakikaya kadarki 10 dakikalık bölümle topla oynayan taraf daha çok BATE Borisov olsa da, Fenerbahçe iyi savunma yaparak BATE'ye pozisyon şansı tanımadı. Bu bölümde Kuyt-Gökhan ikilisinin yaptığı kademeli savunma da gözlerden kaçmadı.

SAVUNMAYA DESTEK

BATE Borisov'un 10 kişi kalmasına rağmen sarf ettiği efor, konuk ekibin oyunun son bölümlerinde kondisyon olarak sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Oyunun bu bölümünde Aykut Kocaman yaptığı Selçuk Şahin-Salih ve Webo-Semih değişiklikleri ile oyunda skoru elinde tutmak istedi. Özellikle hücumsal anlamdan Fenerbahçe aksasa da, orta saha ve kanatlarda yapılan preslerle BATE Borisov'un etkinliği bir hayli azaltıldı.

KALECİ STOPER GİBİYDİ

Maçın son dakikalarına oldukça baskılı giren BATE'de kaleci Andrei Gorbunov, maçın son dakikalarında adeta bir stoper gibi oynadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca Fenerbahçe rakibini 1-0 mağlup ederek 3. Tur'da Viktoria Plzen'in rakibi oldu.
Reklam