This video is restricted in your country.

Fenerbahçe 1-0 Benfica (Geniş Özet)

gagarino - 195.516 izlenme

Yüklenme Tarihi: 25 Nisan 2013 - 21:20

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe, Benfica'yı Egemen'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe Benfica'yı konuk etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadelede Kanarya Egemen'in attığı golle maçı kazanmasını bildi.

Kendi sahasında tribünleri dolduran seyircisinin desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, ilk 15 dakikada rakip kalede etkili ataklar geliştiremedi. İlk gol pozisyonunu 17. dakikada Sow ile bulan Sarı-Lacivertliler, 18. dakikada Senegalli futbolcu ile gole çok yaklaştı ancak top direkten döndü. Yakaladığı pozisyonların ardından karşılaşmada daha etkili oynayan Fenerbahçe, rakibinin hızlı ataklarına karşın defansta dikkatli olurken son dakikada kazandığı penaltı atışını Cristian ile direğe nişanladı ve ilk yarıyı golsüz tamamladı.

Kaçırdığı penaltıya sonrası Kanarya ikinci yarıya daha hırslı başladı. İlk 10 dakika Fenerbahçe Benfica'nın kalesini abluka altına alırken 51. dakikada Kuyt'ın vuruşu direkten döndü. Sonraki dakikalarda tempo düşerken temsilcimizin golü 72'de geldi. Cristian'ın kullandığı kornerde Benfica savunması topu uzaklaştıramazken Egemen'in kafayla kaleye gönderdiği top direğe çarpıp içeriye düştü: 1-0.

Golün ardından Benfica Fenerbahçe kalesine yüklenirken Sarı-Lacivertli savunma açık vermedi. Bir kontra atakta Gökhan Gönül'ün müdahalesi alkış alırken maç da 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

Bu maçın rövanşı 2 Mayıs'ta Portekiz'de oynanacak.
Reklam