Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Kimlere Uygulanmaz?

exixiz - 614 izlenme

Yüklenme Tarihi: 09 Ekim 2015 - 14:36

Fizik tedavi ve rehabilitasyon öncelikle kanser hastalarına, ileri kalp hastalarına, ileri hipertansiyon hastalarına uygulanmaz. Ayrıca ciltte bir enfeksiyon ve yara varsa o kişilere ve o bölgeye uygulanmaz.
Hekimin değerlendirmesine göre hastalara uygun cihazlar, uygun teknikler, kasları çalıştıran bir takım egzersizler verilebilir. Her kişinin tedavisi özel olarak planlanır. Ama genel prensip olarak kanser hastaları, kalp pili olanlar, egzersiz kapasitesi çok düşük bir kalp hastalarında, çok çabuk hipertansiyon krizine giren tansiyon hastalarında, cildinde belirgin bir yara olan insanlarda kesinlikle o bölgeye uygulanmaz.
Fizik tedavide gün gün tedavi değişebilir. Bir gün sadece sıcak bir masaj uygulanabilir, elektrik uygulanmaz. Başka bir gün gerekli görünürse uygun bir bölgeye elektrik uygulanır. Bu tedavilerin hekim kontrolünde uygulanması ve deneyimli fizyoterapistlerle yapılması fizik tedavide her türlü yan etkiyi ortadan kaldırır. Burada tamamen kişiye özgü değerlendirme yapılmaktadır.
Reklam