Foça’daki ’denizanası İstilası’ Su Altı Kamerasıyla Böyle Görüntülendi

İhlas Haber Ajansı - 2 izlenme

Yüklenme Tarihi: 16 Eylül 2023 - 11:50

İzmir’in Foça ilçesinde son iki aydır sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Su Altı kamerası ile çekilen denizanalarının görüntüleri istilanın ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor.
Foça kıyılarında denizanası istilası devam ediyor. Vatandaşlar, deniz yüzeyini kaplayan denizanası istilasının ne zaman sona ereceğini merak ederken rüzgarında etkisi ile sahile vuran denizanaları festival veya tatil nedeniyle gelen turistlerinde ilgisini çekiyor.
İzmir’in incisi olan Foça’nın, maviliği ile kendine hayran bırakan deniz manzarası gün geçtikçe belirli noktalarda çoğalan denizanaları sebebiyle olumsuz etkileniyor. Denizanası yoğunluğunun geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla olduğu ve deniz kirliliğinin arttığı noktalarda sayılarının çoğaldığı gözlemleniyor.
Su altında denizanalarının yaşamı görüntülendi.
Su içinde hareket eden denizanaları su altı kamerası ile yakından görüntüledi. Denizanalarının su altında ilerleyişi, şemsiyesinin açılıp kapanması, genellikle birlikte bir koloni halinde hareket etmeleri ile üzerlerindeki küçük canlılar görüntülere yansıdı.
Müzik festivali için Foça’ya gelen Muratcan Çetindere, “Arkadaşımla müzik festivali için Foça’ya geldik. Gezerken ilginç şekilde sahil kenarında çok fazla denizanası olduğunu gördük. Ben daha önce Bursa’ da denizanası görmüştüm, bizim orada denizanaları beyaz oluyor burada mavi olduğunu gördüm. Bir doğa olayı, muhtemelen dalgalar onları kıyılara getiriyor” dedi
Foça’ ya Tatile gelen Anıl Yavuzdoğan da, ”Arkadaşlarla Foça’ya hem tatil hem de festival için geldik. Foça’yı dolaşırken denizanalarını gördük, popülasyonları oldukça fazla ve kıyıya vurmuşlar sanırım. Denizanalarının bazı türleri zehirli bazılar değil, insanlar kuşkuda kalıyor galiba sayılarından dolayı. Daha önce, Zonguldak ve Bartın ‘da benzer olaylar görmüştüm, Doğa olayıdır sonuçta normal. Rüzgâr ve akıntı ile geliyorlar” diye konuştu.
Reklam