Follow the White Rabbit - Matrix Kamera arkası Kesitleri

Alkışlarla Yaşıyorum - 4.673 izlenme

Yüklenme Tarihi: 06 Mart 2016 - 12:06

Yıl olmuş 2016 ve hala daha kendinden söz ettirip, videolarını paylaştırıyorsa bu eserin gelmiş geçmiş en iyi film olduğunu gösterir.

Her 3 ayda bir efsane Üçlemeyi yeniden izlerim her izlediğimde ilk izlediğim zaman ki etkisinden bir gram eksilmiyor. Sinema tarihine yön veren bir başyapıt.

Bence Dünyadaki hiç bir film dünyanın en iyi filmi ünvanını haketmiyor, Imdb'de 1. sırayı hiç biri yakışmaz, İlk sıranın sahibi her türlü, her açıdan Matrix olmalı. Yani Kısacası Matrix'ten üst seviye bir başyapıt çıkana kadar 1. olan filmlere 1. gözüyle bakamam, hakkıyla almış diyemem.

Matrix Hakkında bilinmeyen bir kaç bilgi;

Morpheus aslında yunan mitolojisinde Rüya Tanrısıdır, bildiğimiz gibi filmdeki rolüde insanları rüyadan uyandırıp gerçek dünyada direnişe geçirmek.

General motors adlı şirket matrix filmi için, alın 300 araba tepe tepe kullanın diye karşılıksız olarak vermiştir.

Wachowski kardeşler(yönetmen ve senaristler) film çekilmeye başlanmadan önce warner bros'un kapısına gidip böyle böyle diye anlatmışlar efsane olacak diye, ve 80 milyonun üzerinde bir para istemişlerdir. fakat geri döndüklerinde warner bros sadece 10 milyon vermiştir. Wachowski kardeşler ise sen istedin diyip 10 milyonu kullanarak filmin 20 dakikalık bir kesitini çekmişlerdir ve warner bros'a gösterdiklerinde warner bros param sizin köpeğiniz olsun deyip varını yoğunu vermiştir.

Filme oyuncu alımı yapılırken Neo rolü için aslında tanıdığımız o kadar çok kişi davet edilmiş ki, sırasıyla ; will smith - nicholas cage- bradd pit- johnny depp fakat hiç biri müsait olmadığı için kabul edememişler, iyi ki etmemişler Kenau'nun yerine başka kimse düşünülemezdi bile.

Film'de Matrix sahneleri hep yeşil tonlarda çekilmiştir, gerçek hayat sahneleri ise normal renk tonlarında fakat Morpheus ile Neo'nun karate sahnesinde alışmışın dışına çıkılarak Sarı bir ton kullanılmıştır. nedeni ise oranın ne matrix neden gerçek dünya olmasıdır.

Neonun Gerçek dünyadaki halini hatırlarsanız hep bir sorunlu, giydiği kıyafetler yakışmıyor bir terslik var gibi sürekli, bunun nedeni ise bu adam bu dünyaya uyum sağlayamıyor imajını vermek içindir.

The Matrix Revolutions'ın son sahnesinde "Thomas Anderson'ın anısına" yazısı gözüküyor. Hatırladıysanız bu bizim Neo'nun yalan dünyadaki adı.

Hatırlarsanız Morpheus neo'yu kahin'e götürdüğünde kahin neo'ya seçilmiş kişi olmadığını söyler, fakat şöyle bir paradoks oluşur trinity ise kahin'e gittiğinde kahin ona aşık olacağı kişinin seçilmiş kişi olacağını söyler.

Neo kahin'den seçilmiş kişi olmadığı cevabını aldıktan sonra hatırlarsanız kahin kurabiye yapmıştı, kurabiyeyi neo'ya verir ve neo tam kapıdan çıkarken bi ısırık alır. İşte bu kurabiye neo'nun zihnini matrix'e göre biçimlendiriyor.

Son olarak bazı kişiler izlediklerinde bu tarlarar neyin nesi diye anlamıyorlar onlar içinde bir açıklama yapmak istiyorum, tarla dediğim hani neo'nun sümük gibi sular içinde uyandığı yer.

İlk olarak insanlar bir yapay zeka geliştirirler ve dahada geliştirmeye devam ederler bu öyle bir hal alır ki artık yapay zeka insanlardan daha zeki olduklarını düşünürler ve kontrolü ele geçirmeyi planlarlar fakat insanlar durumu çakarlar var yapay zekaların tek enerji kaynağı yani "GÜNEŞ'İ" yok ederler, güneş yok olunca yapay zekaların enerji kaynağıda bitmiş olur, yapay zekalar afrika kıtasına doğru kaçarlar orada topluluklar kurarlar, ardından düşünürler ne yapsak ne etsek ne enerji kaynağı bulsak diye derken insanların ısı ve elektrik yaydığını anlarlar. ardından insanları enerjileri için kullanmaya başlarlar ve tarlaları oluştururlar.
Tarlalarda insanlara kablolar takıp enerjilerini kendileri için alırlar, ve insanlara ilaç verip hayal görmesini sağlarlar bunun nedeni ise insanların uyanıp kaçmaya çalışmaması içindir.
Ve bu olay bütün insanlığı içine alır artık dünya diye bir şey kalmaz sadece tarlalar vardır, ve yapak zekalar insanlar'ı çoğaltırlar, döllenme yöntemiyle normal olarak. ve yeni çocuklar doğduğunda ise hiç bir zaman aslında uyanmamıştır tıpkı NEO Gibi doğduğu andan itibaren suyun içindedir ve hep hayal dünyasında kalmıştır. Bazı insanlar bu durumun farkına varıp uyanırlar ve tarlalardaki yapay zekalar ise uyanan insanları görüp öldürürler hatırlarsanız neo uyandığı zaman bir robot gelip neo'nun enerji kablolarını çıkartıyordu ve onu aşağıda lağım gibi bir yere yolluyordu, nedeni ise neo'nun aslında o sahneden itibaren seçilmiş kişi olduğunu gösteriyor.

Anlatacaklarım bu kadardı arkadaşlar umarım hepsini okuyup matrix gibi bir başyapıtı daha iyi anlayabilmişsizinizdir veya anlatabilmişimdir. Teşekkürler.
Reklam