G. Mallory'nin 75 Yıl Sonra Everest'te Bulunan Cesedi (+18)

Alkışlarla Yaşıyorum - 5.415 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Mayıs 2015 - 10:00

Öncelikle şunu söyleyeyim bazıları bu video için ''naamaan sehhdirr et'' diyebilir hatta 500-600 izlenme alacaktır ama nostaljik ve tarihi önemi bir hayli fazladır. Bu sitenin arşivinde bulunması gerekir.
George Mallory 1924 yılında Royal Geographic Society'nin Everest'in tepesine varmakla ilgili kurduğu grubun takım tırmanış lideriydi. 1924 yılında yapılan tırmanışta ekibini terk etmiş ve almış başını gitmiştir işte o andan beri haber yoktu kendisinden zirveye vardı mı varmadı mı halen bir muallak ama eğer varmışsa zirveye ilk ulaşan Edmund Hillary'nin 'Sir' unvanı onun hakkıydı.
Kankisi Irvine ile yaptıkları ikinci tırmanışta 27000 feette kaldıkları anlaşıldı. İlk olarak 1933te Irvine'in buz baltası bulunmuş 1999'da da her ne kadar Jochen Hemmleb'in araştırma ekibi bulmuş olsa da tahmin edilmeyen yerde bu rastlantı görüntülerde cesedine ulaşılmıştır. Videoda onun cesedinin olduğunu anladıkları an gerçekten çok yürek burkan cinsten.
Altyazısı olmadığı için gerçek anlamda özür dilerim ama belgeselinde geçen; aynı seslerin seslendirmesi ve biraz yapmacık kalıyor. Bu hikaye için The Wildest Dream adlı belgesel izlenebilir.
Reklam