Gazi Üniversitesi’nde Kalite Ödülleri Sahiplerini Buldu

İhlas Haber Ajansı - 0 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Aralık 2023 - 13:25

Gazi Üniversitesi’nde Kalite Ödülleri töreni düzenlendi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Uluslararası saygın derecelendirme kuruluşlarının yayınladığı sıralamalarda derecelerimiz istikrarlı bir şekilde yükseldi. Geçtiğimiz hafta üniversitemiz TS EN ISO 9001 2015 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı” dedi.

Gazi Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kalite Ödül Töreni Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleşti. Dört ana başlık ve üç düzeyde sahiplerini bulan Kalite Ödül Töreni’ne, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Koca ve üniversite birimlerinden temsilciler katıldı.

Uluslararası saygın derecelendirme kuruluşlarının yayınladığı sıralamalarda derecelerimiz istikrarlı bir şekilde yükseldi”

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve geldiği tarihten bu yana, araştırma üniversiteleri kategorisinde “A3” kategorisinden “A2” seviyesine yükseldiklerini dile getirerek, “Topyekun yürütülen kalite seferberliği 2022 yılı Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde 5 yıllık tam akreditasyonunu almaya hak kazandı. Uluslararası saygın derecelendirme kuruluşlarının yayınladığı sıralamalarda derecelerimiz istikrarlı bir şekilde yükseldi. Geçtiğimiz hafta üniversitemiz TS EN ISO 9001 2015 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı. Ne mutlu ki tüm bu kutlu başarıları yaşamak nasip oldu. Üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda amaçlarımıza ulaşabilmek için başarıyı hedef alan etkili, verimli ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla üniversitemizdeki yönetsel süreçlerde bizzat bulunmaya gayret ettik. Bizlerin bulunamadığımız noktada yönetim ekibimiz her düzeyde yönetişim süreçlerine liderlik ettiler. Bununla birlikte bu kurumun hepimizin olduğu inancıyla tüm iç paydaşlarımızın süreçlere dahil edilmesini çok önemsedik. Paydaş odaklı yönetim yaklaşımımızla tam katılım ve takım çalışmasına çok önem verdik. Hem birimlerimizin hem personelimizin güçlendirilmesini destekledik. Bunun sonucunda hem kurum genelinde hem de birimlerimizde çok değerli iyileştirmeleri hayata geçirdiler. Pek çok birimimiz kendi alanlarında çok önemli başarılara imza atarak bizleri gururlandırdılar” ifadelerini kullandı.

Kişi ve bilim olarak elde edilen başarıların kuruma kattığı gücün önemli olduğuna değinen Rektör Yıldız, “Bu başarıların ardında yatan sistem ve araçların kurum geneline yaygınlaştırılması amacıyla birim iyi uygulamalarının kalite ödülleriyle taçlandırılması için bugünkü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Kalite ödülleri, birimlerimizin başarıyla uyguladığı örnek sistemlerin diğer birimlere de yaygınlaştırılmasına önemli bir aracı olacaktır. Kurumsal akreditasyonun sürdürülebilirliği noktasında bu iyi uygulamaların diğer birimlerce de uygulanmasının teşvik edilmesi ve özgün yeni fikirlerin geliştirilmesinin desteklenmesi amacıyla kalite ödülleri üniversitemiz örnek uygulamaları içinde yer almıştır. Bugün kalite komisyonumuza bu yapılan başvurular çerçevesinde pek çok kritere göre belirlenen kalite ödülleri, 4 ana başlık ve 3 düzeyde sahiplerini bulacaktır” dedi.
Reklam