Gebelik (Hamilelik) Hafta: 34

Jinekolog Dr. Kağan Kocatepe - 1.503 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Nisan 2017 - 13:08

Hafta Hafta Gebelik (hamilelik) - Hamilelikte hafta 34

Hamilelikte erken doğum belirtileri nelerdir?

Gebeliğin 33. haftasında anne adaylarının çoğunda "Erken doğum yapar mıyım?" korkusu yerleşmeye başlayabilir. Erken doğumun belirtileri sinsi ve anlaşılmaz belirtiler değildir. Ani gelişen erken doğumlara çok ender rastlanılmaktadır. Erken doğum tehdidi için bazı belirtilere dikkat etmelidir.

Erken doğum belirtileri
- Karında kasılma
- Su gelmesi
- Bebek hareketlerinde azalma

Karında kasılma
Çoğu durumda ağrı olarak da hissedilen karın cildinde toplanma hissi vermesi olarak beliren kasılmadır. Bu kasılmalar Braxton Hicks adı verilen hazırlayıcı kasılmalarla aynı bulguyu verir. Aradaki farkı yaratan düzenli kasılmalardır.

Erken doğum kasılması 5 dakikada bir 30-40 saniye süren düzenli kasılmalardır. Bu kasılmaları erken doğum şüphesi kabul etmekte ve doktora başvurmakta fayda vardır. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen kasılmalar oluyorsa ve bunlara ağrı da eşlik ediyorsa bu erken doğum belirtisi olabilir.

Su gelmesi

Çoğu durumda gelen suyun doktor muayenesinde aslında su değil de vajinal akıntı veya bazen idrar kaçırma olduğu ortaya çıkıyor. Anne adaylarının vajinadan sıvı geldiği zaman bunun bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı olabileceğinden şüphelenip doktora başvurmalarında fayda var.

Kanama, bebek hareketlerinde azalma veya onun dışında hiç alışık olunmayan bir durumla karşılaşıldığında erken doğum şüphesiyle doktora gitmek gerekir.
Reklam