Geçmişten Günümüze Kaptan Amerika Filmleri (1944-2012)

Alkışlarla Yaşıyorum - 593 izlenme

Yüklenme Tarihi: 20 Mayıs 2015 - 17:10

25 Aralık 1914'te fakir bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Nazilerin Avrupayı ele geçirmesine seyirci kalmak istemeyen Steve, orduya yazılmak istemiş ancak vücudu zayıf olduğu için reddedilmiştir. General Chester Philips, Steve’e ordunun süper asker projesine katılabileceğini ve bu sayede Nazilerle savaşabileceğini, ancak serumda bir hata çıkarsa anında öleceğini söylemiştir. Steve bu projeyi başarıyla tamamlamış ve bir atlet kadar güçlenmiş olarak çıkmıştır.

Steve Rogers, II. Dünya Savaşı sırasında Amerika'nın en büyük süper kahramanı olarak görev yapmıştır. Avrupa'da Nazilerle savaşmış ve Amerika'yı Nazi tehlikesine karşı korumuştur.

1945 yılında bir uçakta süper suçlu Baron Zemo tarafından hazırlanan bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken bomba patlamış ve Yüzbaşı Amerika'nın vücudu okyanusun buz gibi sularına gömülmüştür.

Damarlarında dolaşan serumun gücü sayesinde ölümden kurtulan ve okyanusun dibinde yıllarca donup kalan Yüzbaşı'nın vücudu onu bulan İntikamcılar tarafından hayata döndürülmüştür. Yüzbaşı Amerika kendine geldikten sonra bu ekibe katılmış ve zamanla liderleri olmuştur. O bir kez daha Amerikan idealleri için savaşmaya başlamış ancak kız arkadaşını kaybetmesinden dolayı ideallere olan inancını da kaybetmiştir. Mark Miller tarafından kaleme alınan ve Steve McNiven tarafından çizilen 2006 yazında sınırlı sayıda tasarlanmış, Civil War adlı çizgi romanda CrossBones tarafından suikaste kurban gitmiştir. Kendisiyle aynı tarafta olan Punisher Kaptan'ın ölümünden çok etkilenmiş ve onun maskesini giyip kostümünü değiştirmiştir.

Yüzbaşı Amerika: Yüzbaşı Amerika kazanç için değil, inandığı değerler için savaşır. Çünkü bu yapılması doğru olan şeydir... -2011 yılında Kaptan Amerika filminde Steve Rogers karakterini Chris Evans canlandırmıştır.
Reklam