Genç Kızın Dudağından Çıkan Larva

exixiz - 740 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Eylül 2017 - 17:01

Oraya nasıl girdi bilinmeyen doktor tarafından alınan larvayı izlerken tüyleriniz diken diken olucak...
Larva nedir?
Yumurtadan yeni çıkan böceklere verilen addır. Larva dönemi, böceklerin başkalaşım önemlerinden ilkidir.

Larvalar hiç durmadan beslenmek zorundadır. Böylelikle bitkilere büyük zarar verirler. Larva dönemini bitiren bir böcek, ikinci dönem olan «pupa» (krizalit) dönemine geçer. Kelebeğin larvası, kendisine hiç benzemeyen tırtılıdır. Kurbağanın yumurtadan çıkan siyah renkli ve kuyruklu larvalarına tetari veya iribaş denir.

Larvalar erginlerinden farklı hareketlere sahiptirler. Denizdeki omurgasızların larvalarının çoğu etraflarındaki cilia olarak adlandırılan küçük tüylerin titreşimiyle hareket ederler.

Bu larvalar erişkinlerden farklı derinliklerde yaşar ve besin ararlar. Gelişim sonucu değişikliğe uğrayarak ergin şekle dönüşürler. Kelebek larvası pupa (koza) döneminden sonra kanatlanarak erginleşir. Bir kaç safhada olan bu başkalaşmaya değişim (metamorphosis) denir.

Değişimi tiroit bezleri kontrol eder. Tiroit bezinin salgısı, vücudun gelişerek değişimini düzenler. O şekilde kontrol eder ki, hayvan ne küçük kalır ne de çok büyür. Tiroit bezi alınmış bir kurbağa larvası büyümeye devam eder. Fakat hiçbir zaman bir kurbağa biçimi almayıp büyük bir iribaş olarak kalır.
Reklam