Godot 'yu beklerken ( Analiz ) - Samuel beckett

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.694 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Ekim 2017 - 14:10

Size hayatınızın anlamını anlatacak birisini bekliyorsanız, mucizevi bir şeyin olup hayatınızı mükemmelleştireceğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Kişi kendi hayatına bir şey katmak istiyorsa, kendisini tanımlamak istiyorsa bunu kendisi ortaya somut bir şey koyarak yapmalı, yoksa aylarca yıllarca konuşmak beyhude, ve bir o kadar da ironik. Her şey havada kalıyor, görüleceği gibi...

Godot dindar birisine göre cennet, aşkı arayan birisi için aşk, zengin olmak isteyen birisi için para, kimisine göre bilgi, godot insanların ''bu olursa artık mutlu olacağım'' dediği şeydir.


"susturulmuş ve diğer yarısından ayırılmış ruhların beyhude bekleyişi" godot'yu beklerken'in diğer adıdır. ruhlar günlük koşuşturma içerisinde beklerler; özgürlüğü, kurtuluşu ve diğerleri tarafından bulunmayı; ancak godot gelse bile gelişim var olmayacaktır,onu bekleyenler ne özgürlük ne kurtuluş ne de bulunmayı beklerler. godot'nun gelmesi onları rahatsız edecektir, bekledikleri godot'nun "o" olmadığına karar verriler, varlıkları boyunca tek yaptıkları olan "başka çare yok""daha iyi bir dünya var olamaz" düşünceleri varlığını sürdürür ve bu kısır döngü figürleri beyhude bekleyişleri içinde yutar.


vladimir : hiç terk ettim mi seni?

estragon : gitmeme izin verdin.
Reklam