Hacamat Nedir Faydaları Nelerdir

alternatifhacamat - 792 izlenme

Yüklenme Tarihi: 06 Ocak 2017 - 17:02

>

Hacamat: Arapça hecm kelimesi kökünden gelir, bir yerden bir şeyi emmek çekip çıkarmak manasına gelir. İstilai manasıyla hacamat (el-hijameh), vücudun her hangi bir yerinden tedavi olmak maksadıyla bardak, şişe, kupa veya boynuz yardımıyla kan alma işlemidir.

Hacamat yaptırmaya ihticam, bu işi meslek edinen erkeğe haccam, bayana haccame, bu işi yaparken kullanılan aletlere de mihcem (mihceme) denir.

Hacamat, sebebi belli olan bir hastalığın tedavisinden ziyade,insan vücudundaki kan fazlalığının meydana getirmiş olduğu rahatsızlığı gidermek, tedavi etmek için kullanılan, genel bir tedavi usulüdür.

Hacamatın birinci hikmeti sevgili peygamberimizin (s.a.v.) sünneti olması ve Miraç’ta verilmiş olmasıdır. Onun her bir sünnetine uymanın ne kadar makbul olduğu hepimizce bilinmektedir. Vücutta fazla kan; kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklara, alerji gibi bir çok hastalığa sebep olmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hayber’de Yahudi bir kadın tarafından koyun buduyla zehirlenildiği zaman, Cebrail Aleyhisselâm kendisine gelerek hemen başın arkasından ve iki omzundan hacamat yaptırmasını buyurmuştur.

Efendimiz (s.a.v) başından ve iki omuz arasından hacamat yaptırıp zehiri vücudundan kirli kanlarla birlikte atmıştır ve ondan sonra ümmetine hacamat olmayı tavsiye etmiştir. Rasûlüllah : ”Herkim vücuduna bir hastalık veya bir rahatsızlık gelirse hemen hacamat olsun” buyuruyor.

Hacamat 'Deri altındaki dokularda birikmiş ve biriktiği noktada ilgili organın beyin ile iletişimini sağlayan, sinirleri tıkayan, atıl kalmış pis kanın dışarı alınma işlemidir.'

Hacamat kılcal damarlarda birikmiş, atar ve toplar damarlarda kan dolaşımını etkileyen, yavaşlatan toksit maddeleri temizlemede en mükemmel tedavi yöntemidir. Başta Migren, Yüksek Tansiyon, Şeker, Baş ağrısı, Bel be boyun ağrıları, Romatizma, İltihaplı eklem romatizması, Fibromiyalji, Unutkanlık, Dikkat dağınıklığı, Beyin damar tıkanıklığı, (MS) kalp damar tıkanıklığı, karaciğer yağlanması, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizlikleri, menapozda ateş basması, asabiyet, depresyon olmak üzere her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde en mükemmel yardımcı tedavi yöntemidir.

Hacamat yaptırmanın hiçbir yan etkisi yoktur. Nasılki bir araba belli km yapınca motorunun korunması için yağ değişimine ihtiyaç duyar, İnsanda aynı şekilde belli aralıklarla sağlık ve sıhhatini korumak, damarlarda dolaşan kanı toksit maddelerden temizlemek için Hacamat yaptırmak zorundadır.

Günümüz koşullarında yılda 3 hatta 4 kez Hacamat ancak yeterli olur. Hacamat seansları ömründe hiç hacamat yaptırmamış biri için bir ay arayla; ara vermeden sırt, kafa ve diz hacamatını yaptırdıktan sonra düzenli olarak yılda üç veya dört kez yaptırsa olması muhtemel bir çok hastalık için koruyucu önlem olur.

Hacamat bağışıklık sistemini güçlendirmede en güzel tedavi yöntemidir. Takriben vücutta 40 adet hacamat yapılacak nokta olup her bir nokta veya noktalar grubu farklı bir hastalığın tedavisinde kullanılır.
Reklam