This video is restricted in your country.

Haluk Gazez - Kütahya'nın Pınarları

Güneş Plak - 11 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Eylül 2021 - 00:15

#halukgazez #kütahyanınpınarları
Müzik: Anonim
Yapım: Güneş Plak
Stüdyo: Semih Erdoğan
Mix: Meriç Demir
Mastering: Enver Akarcalı
Luthier: Ömer UYSAL & Doğan AKPINAR

Haluk Gazez Kimdir ?
1966 yılında Malatya’da doğdu. Henüz 18 aylık iken ailesi Ankara’ya taşındı ve kendisine memleket olarak burayı gördü. İlkokul yıllarında bağlamaya başladı. Yörede çok dinlenen Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Hacı Taşan gibi bozlak ustalarını dinleyerek büyüdü. Fakat en çok etkilendiği Neşet Ertaş oldu.

Ortaokul yıllarında bağlamaya bakışı, çocukluk çağından da çıktığı için biraz daha metotlu ve profesyonelce olmaya başladı. 1979 yılında dinlediği Yılmaz İpek ile bağlamaya bakışı da değişti. Başta Zeybekler olmak üzere Yılmaz İpek’ten çok etkilendi. Ayrıca yine Yılmaz İpek sayesinde bağlama ile İspanyol melodilerinin, Klasik Türk Müziği eserlerinden longalar, sirtolar gibi hakimiyet ve hız isteyen eserlerin çalınabildiğini gördü, ve enstrüman hakimiyeti için bu tip eserleri de çalıştı. Sonraki yıllarda zeybek araştırmaları sayesinde tanıdığı Talip Özkan ise bağlamada en çok etkilendiği isim ve tevır oldu.

Bu arada müzikle ilgisi devam ederken eğitim hayatı da devam etti. İlk ve ortaokul, lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünü kazanarak burada 3 yıl eğitimine devam etti. Bu arada lise yıllarında önceleri amatörce, daha sonra profesyonel olmak üzere sahne de çalışmaya başladı. Ve bu çalışmalar üniversite yıllarında da devam etti. Bu süreçte; biyolojinin kendisine bir meslek olmayacağına karar vererek, asıl sevgisi olan müzik eğitimi için, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı sınavlarına girdi.

1987 yılın da konservatuarı kazandı ve 1995 yılında mezun oldu. Konservatuar yıllarında da önce sahne, daha sonra stüdyo kayıtları olmak üzere bağlama çaldı. Daha sonra 1990’lı yıllarda albümlerde müzik yönetmenliği ve düzenlemeler yaparak müzik hayatı devam etti. 100 civarı albüm yönetti. Albümlerini yönettiği sanatçılardan birkaç örnek verecek olursak; Kamuran Akkor, Orhan Hakalmaz, Nihat Doğan, Ahmet şafak, Arif Nazım, Ali Kınık, Ayşegül Zaim’i sayabiliriz.

2000 yılında bir müzik yapım şirketi kurarak 8 yıl boyunca kendi şirketinden bir çok albüm çıkardı.
Son yıllarda refakat ve düzenleme çalışmalarını tamamen bırakıp, tekrar solo bağlama alanına döndü. Bu konuda İlk çalışması MIZRABIMA TAKILANLAR adı ile Güneş plak tarafından yayınlandı.
Evli ve 1 erkek çocuk babasıdır. Halen İstanbul’da yaşamaktadır.

Bizi Takip Etmek için: @Güneş Plak
Facebook: https://www.facebook.com/gunesplak/
Instagram: https://www.instagram.com/gunesplak/

Her Türlü İşitsel ve Restore Edilmiş Görseller Münhasıran Güneş Plak
Firmasına Aittir. Firmanın Yazılı İzni Olmadan Kısmen ve Tamamen Umuma Açık Platformlarda Kullanılamaz, Yayımlanamaz. Aksine Davranış 5846 Sayılı Yasaya Göre Suç Teşkil Etmektedir.
Videoları İndirip Kendi Kanalınıza Yüklemeyiniz...!
YouTube Tarafından Telif Hakları Nedeniyle Kaldırılacaktır.
Her Hakkı Saklıdır, İzinsiz Kopyalamak Yasaktır.
[© Güneş Plak]
Reklam