Hamas'ın M-302 Füzelerini Kullanması

Alkışlarla Yaşıyorum - 314 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 14:11

Son günlerde İsrail ve Filistin arasında sürmekte olan çatışma ortamını Türkiye'de bulunan televizyon kanallarında takip etmekte olanlar ağır bir biçimde dezenfermasyona bağlı kalarak İsrail'in durduk yere Gazze'ye operasyon yaptığını düşünmekteler ancak bu olayların perde arkasında bu tvlerden yansıtılmayan bilgiler de bulunmakta.

M-302 isimli füze ise bunlardan bir tanesi.

Daha önceleri Hamas isimli terör örgütünün kullandığı füzelerin alanı fazla geniş değil ve önlenebilir bir ölçüdeydi ancak 2014 yılından itibaren çeşitli ülkeler bu terör örgütüne yardım etmeye başladılar ve üst düzey silahlar ve roketler ulaştırdılar. Mart ayında İsrail durdurduğu bir gemide İran tarafından gönderilen M-302 füzelerini bulduğunda üst düzey alarma geçildi çünkü bu füzeler ile birlikte Hamas, İsrail'in bütün şehirlerini rahatlıkla vurabilirdi. İsrail, Demir Kubbe isimli bir roket önleme sistemi kullanıyor ancak 100mile kadar ilerleyebilen M-302 isimli roket bu sistemi zaman zaman aşabiliyor.

Yine Türkiye'deki basının vermediği haberlerden birisi ise son günlerdeki çatışmaları başlatan olayın Hamas'ın M-302 isimli roketleri ateşlemesi oldu ve Demir Kubbe sistemi sayesinde hiçbir sivil hayatını kaybetmedi ancak elinde 10.000 den fazla roket olduğu bilinen Hamas tehlikesine karşı bir önlem almak gerekiyordu.

Şu anda birçok İsrail şehirinde yaşayan vatandaş ise barınaklara kaçmış durumda çünkü olası bir aksaklıkta İsrail şehirleri Hamas tarafından bombalanabilir ve bu çok büyük can kayıplarına yol açacaktır.

Hamas, İsrail düşmanı olduğu kadar aynı zamanda hiçbir Filistinlinin hayatını da önemsemiyor çünkü M-302 füzelerini sakladıkları fabrikalar ve roket bataryaları insanların evleri arasında yer alıyor. Sivil halkın arasından gönderdiği roketlerle İsrail'i vuran Hamas'ı durdurmak için operasyon yapan İsrail ise vurmadan önce halka çağrı yaparak bölgeden ayrılmaları gerektiğini söylüyor. İki gün önce İsrail tarafı Filistinlilerin zarar görmemesi için Hamas ile karşılıklı olarak 5 saatlik bir ateşkes ilan etti ancak 5 saat dolmadan 4. saatte Hamas bu roketleri yine İsrail üzerine gönderdi.

Şimdi sorum bu videoyu izleyen ve açıklamayı okuyan Alkışlarlayaşıyorum.com üyelerine. Eğer terör örgütü PKK'nın eline bu roketler geçse ve Ankara-Konya-Eskişehir üzerine roket yağdırmaya başlasa, bu roket bataryalarını da doğudaki çeşitli şehirlerde halkın arasındaki yerlere kurmuş olsa nasıl tepki verirdiniz?
Reklam