Hannes Kröger - Der Blonde Hans (Sarışın Hans 1988/1944)

Alkışlarla Yaşıyorum - 147 izlenme

Yüklenme Tarihi: 20 Ocak 2020 - 23:01

"İnception" filmi gibi, nostalji içinde nostalji içeren video.
Şöyleki: naziler, savaşın son yıllarında halkı oyalayıp avutmak için, bizzat goebbels'in önderliğinde Babelsberg Film stüdyolarında büyük ve pahalı film projelerine imza atmışlardı.
Bu çekilen filmlerden birisi de, denizlerde kocayıp yaşlanmış olan ve artık sağlığı elvermediği için deniz seferlerine çıkamayıp ekmek parası için mecburen Hamburg'un meşhur kerhane sokağı "Reeperbahn"'ın barlarında müzisyenlik yapan eski denizci "Hannes Kröger"'i konu alan "Große Freiheit Nr. 7" filmiydi.
Başrolü, nazilerin "model aryan" tayin ettikleri Hans Albers oynuyordu. Ancak film yapımı bittikten sonra, milleti eğlendirmediği, bilakis hüzünlendirdiği için, kısa sürede - bizzat kendileri çektirdikleri halde - nazilerce yasaklanır.
Yasak ancak harp bittikten sonra ittifak devletlerince kaldırılır. Tüm bunlardan 40 küsur yıl sonra ise, vefat eden Hans Albers'in anısına "Hannes Kröger" diye bir pop müziği grubu kurulup, "Sarışın Hans" ("der blonde Hans") adında başında ve arada filmden kesitler de içeren yarı ciddi - yarı parodi bir şarkı piyasaya sürülür.
Reklam