Hansel ve Gretel Masalı Çizgi Filmi

exixiz - 332 izlenme

Yüklenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 - 00:21

Bir zamanlar ormanda tahta bir kulübede Hansel ve Gretel adında iki kardeş yaşarmış.
Onlara babası bakıyormuş, odunculuk yapıyor aynı zamanda ev işlerini yapıyor ve çok yoruluyormuş. Hansel ve Gratel’in babası zengin bir ailenin kızıyla evlenmiş fakat bu yeni karısı yaşamış olduğu fakir hayatı hiç sevmiyormuş aynı zamanda Hansel ve Gretel’i de sevmiyormuş.

Hansel ve Gretel akşam olduğunda odalarına gitmişler ve yataklarına yatmışlar. O sırada üvey annelerinin babasına “bu çocuklardan kurtulmamız lazım kışı geçirecek kadar yemeğimiz kalmadı” dediğini duymuşlar. “Onları yarın ormana götürüp bırakırız” demiş karısı. Gece olduğunda, Hansel’in çakıl taşı toplayıp eve geri dönmesini engellemek için üvey anne çocukların kapısını kilitlemiş. Hansel akıllıymış, gece yarısı gizlice kalkıp çakıl taşları toplayıp cebine koymuş.

Sabah olduğunda Hansel kahvaltıda bayat ekmeği cebine koymuş. Babaları ormanda yürüyüş yapacaklarını söyleyip hep beraber ormana gitmişler, evden çok uzaklaşmışlar. Hansel cebindeki bayat ekmeği ormanda yürürken küçük kırıntılar şeklinde yola atıyormuş.
Böylece onları bıraktıkları yerde kaybolmayacaklar ekmekleri takip ederek evin yolunu bulacaklarmış. Aynı çakıl taşında olduğu gibi.

Artık Evden çok uzaklaştıklarını gören babaları onlara burada beklemelerini söylemiş ve biz geleceğiz demiş. Üvey annesi ve babası gittikten sonra Hansel ve Gretel ekmek izlerini takip ederek eve gitmek üzere yola çıkmışlar fakat kuşlar ekmek kırıntılarının hepsini yemiş. Hansel ve Gretel üç gün üç gece ormanda aç susuz dolaşmışlar. Karşılarına çok sevimli bir kuş çıkmış bu kuşu takip etmişler ve çikolatadan yapılmış bir eve varmışlar.

Karınları o kadar açmış ki hemen birer parça koparıp yemişler. Çocukları gören yaşlı kadın onları içeri çağırmış. Çocuklar her şeyi anlatmışlar kadına. Kadın da onların bir güzel karnını doyurmuş. Evin dışı çok çekiciymiş ama içi çok korkunçmuş.

Karınlarını doyurduktan sonra arka tarafta bulunan odanın kapısını açmışlar karşılarında bir oda dolusu hazine görmüşler. Parlak elmaslar, mücevherler ve altınlar varmış. Tam oraya girecekken yaşlı kadın gelmiş ve Hansel’i yakalayıp demir kafese hapsetmiş. Gretel’e sürekli yemek yaptırıp Hansel’i şişmanlatmasını söylemiş. Hansel zeki çocuk olduğu için çaktırmadan bulunduğu yerin altını kaşıkla kızıyor ve yemekleri oraya gömüyormuş.

Yaşlı kadın aslında bir cadıymış ve evinin dışına çikolata ile yapmasının sebebi ise çocukları kandırmak ve onları eve çekmek sonra da onlar yemek içinmiş. Aradan birkaç gün geçtikten sonra yaşlı cadı artık sabretmeye dayanamamış ve Hansel’i olduğu gibi yemeğe karar vermiş. Gretel’e ateşi daha fazla yakmasını söylemiş. Gretel ise boyunun yetmediğini söylemiş ve yaşlı cadı gelip kafasını şöminenin içine sokup ateşi üflerken Gretel onu şöminenin içine itivermiş ve cadıdan kurtulmuşlar. Anahtarın yerini bilen Gretel, Hansel’i Kafesten kurtarmış. Daha sonra dışarı çıkmışlar ve yine bir kuş gelmiş. Hansel ile Gretel yine kuşu takip etmiş ve kış onları yaşadıkları eve babasının yanına götürmüş. Babası onları görünce çok sevmiş.

“Sizi orada bıraktığım için çok pişman oldum. Ormanda hep sizi aradım ama bulamadım” demiş. O günden sonra üvey anneniz de gitti demiş. Bundan sonra baba ve çocukları ömür boyu mutlu bir şekilde yaşamışlar.

Grimm Kardeşler
Reklam