Havalandırma Bacaları Depo Havalandırma Bacası Nasıl Yapılır?

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 207 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Kasım 2022 - 09:26

Havalandırma Bacaları Depo Havalandırma Bacası Nasıl Yapılır?
0532 322 2351 Aykut ilter referans
Havalandırma Bacaları Depo Havalandırma Bacası Nasıl Yapılır?
Havalandırma menfezi: Temiz hava girişi ve kirli havayı dışarı atmaya yarayan sistem. Bir ortamda istenilen yön neresi ise hava giriş-çıkışını yani hava devir daimini sağlar.

Genelde evlerde, banyo ve tuvaletlerde kullanılır, cama veya pencere takılan kanalcıklara sahip olan bir parçadır. Dış ve iç havanın birbiri ile sirkülasyonunu sağlamak için ince ya da kalın kanallara sahiptir.

Bu kanallar sayesinde ortam içerisinde bulunan nem ya da havanın geçişini sağlar. İçerisindeki fileler sayesinde bulunduğunuz ortama haşere ve böceklerin girmesini de önler.

Ev ve iş yeri havalandırma sistemlerini farklı boyutlara sahip birbirinden farklı banyo menfez çeşitleri ile hava akış işlemini başarılı şekilde yapabilirsiniz. Kapağı bulunan menfez modelleri tercih ederek, soğuk havanın içeri girmemesini sağlayabilirsiniz. Menfez kapağı bazı modellerde sadece bir tarafta yer alır.

Menfez temizliği
Kullanım Amacı Nedir ?
Banyo, tuvalet ve mutfaklarda havalandırma için kullanılır. Banyo ve tuvaletlerde koku, buhar ve nemin atılması için ortamın havasız kalmaması için kullanılır. Mutfaklarda ise içerideki nem, koku ve istenmeyen ısının atılması için kullanılır.

Mutfaktaki cam menfezleri hiçbir zaman naylon, poşet yada hava geçişini engelleyen malzemelerle kapatılmamalı. Mutfaklarda kullanılan doğalgaz menfezleri karbonmonoksit yada gaz kaçaklarında hayati öneme sahiptir.

Ortamdaki madde geçişlerini sağlar. Bulunduğumuz ortamdaki havanın dışarıdaki hava ile karışmasını sağlar.

Can sağlığımız açısından önem arz eder çünkü; doğal gaz hafif ve uçucu gazlardan biridir. Bu nedenle yükselen gaz üst havalandırmadan yani dışarıya çıkar. Hem ortamın oksijen ihtiyacını hem de gaz zehirlenmesi durumunda gazın dağılmasını sağlar.

Mutfaktaki istenilmeyen kötü koku, buhar dışarıya atılır. Herhangi doğal gaz ya da gaz kaçağı gibi bir durumda mutfağınızdan gazın çıkmasını sağlar.

Banyolarımızda bulunan istenmeyen koku nem ve buhar gibi istenilmeyen hava menfezden geçer ve dışarıya atılır.
havalandırma kapağı,havalandırma bacası,demir baca,şapkalı baca,şapkalı havakandırma bacası,demirci ustası,demirden baca yapımı,rutubet dışarı atılacak,nem ortadan kalkacak,depo kapağına havalandırma,havalandırma kapağı demir kapak,demir kapak havalandırma,ferforje demir,demirden havalandırma kapağı nasıl yapılır,havalandırma kapağı kesimi,depo kapağının boyanması,demir boyası,havalandırma kapağı kaynak,bacaların kaynak yapılması,havalandırma,depo,kaynak
Menfezin Özellikleri Nelerdir?
Açınabilir ve kapanabilir.
Havanın istediğiniz yöne giriş ve çıkışını kontrol edebilirsiniz.
İsteğe bağlı yön değiştirebilirsiniz.
Kullanım Alanları Nerelerdir?
Banyo ve tuvalet
Evlerde
Mutfakta
Her iş yeri ve dairelerde
Ölçüsü Nasıl Alınır?
Duvarınızda bulunan boşluk miktarı hesaplanarak geçme modeli olanlarda dışarıda kalan kısım planlanmalı. Tamamen kapatan sistemlerde ölçü aynı olmalı.

Alüminyum Cam Menfez
Alüminyum Cam Menfez
Günümüzde insanlar evlerinde ve yaşam alanlarında çoğunlukla doğalgaz kullanılır.

Doğal gaz, tüp gazı gibi yapısında “karbon” bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan karbonmonoksit zehirli bir gazdır.

Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmediği için “sessiz katil” olarak bilinir.

Bu nedenle doğalgaz kullanılan ortamların mutlaka havalandırılması gerekir.

Doğalgaz kullanılan ev ve yaşam alanlarında doğalgaz (çiğ ve atık gaz) kaçağı halinde; sağlık için olmazsa olmaz, hayat kurtaran bir üründür.

Ayrıca doğalgaz firmalarının şart koştuğu piyasada satılan ürünler plastik olup, zamanla çevresel faktörlerden dolayı sararır ve kırılır. Bu durum ürünün işlevini kaybetmesine ve ayrıca görüntü kirliliğine neden olur.

Alüminyum cam menfezler metal olduğu için plastik olan tiplerine göre daha çevrecidir. Zira plastik tiplerin doğada yok olmaları yaklaşık 400 yılı bulur.

Bununla birlikte alüminyum tipi insan ve doğa için herhangi bir zararı olmadığı düşünülerek tarafımızdan Türkiye’de ilk defa üretilerek piyasaya sürülmüş bulunmaktadır.

Üretmiş olduğumuz ürünler hem görünüm olarak son derece şık hem de yıkanma özelliğine sahip ve uzun ömürlüdür.

Blog yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Ürünlerimizi incelemek için linke tıklayabilirsiniz Menfez
Reklam