Herkül Masalı Çizgi Filmi

exixiz - 137 izlenme

Yüklenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 - 00:22

Gücün ve cesaretin kahramanı Herkül Yunan halkı tarafından çok sevilirmiş, onu tanımayanlar genelde onu ülkenin kralı zannedermiş. Bu olaylar çok sık yaşanmaya başlayınca kralın adamları bu durumu krala anlatmış. Bu durum kralın hiç hoşuna gitmemiş ve insanların Herkül’ü unutması için onu uzaklaştıracak çok zor bir görev vermiş. Kral Herkül’den Hesperides’teki elma ağacında bulunan 3 altın elmayı getirmesini istemiş.

Herkül ertesi gün yola çıkmış ve yolda 3 kadınla karşılaşmış. Onlardan Hesperides yolunu tarif etmelerini istemiş. Ancak onlar da yolu bilmiyorlarmış. Herkül’e denizdeki yaşlı adama Hesperides yolunu sormasını ancak dikkatli olması gerektiğini söylemişler.

Herkül birkaç saatlik yürüyüş sonrası deniz kenarında yaşlı adamı bulmuş. Yaşlı adamın uzun saçları ve uzun sakalı varmış. Adam uyurken, Herkül yavaşça yaklaşıp arkadan sıkıca sarılmış. Adam bir anda uyanmış ve korkmuş. Yaşlı adam aynı zamanda bir büyücüymüş ve kendini bir anda geyiğe çevirmiş ama Herkül sıkıca tutmaya devam etmiş. Sonra yaşlı adam kendisini bir deniz kuşuna dönüştürmüş ama Herkül onu tekrar sıkıca tutmuş. Yaşlı adam kendini farklı farklı hayvanlara dönüştürmeye devam etmiş ama kendini Herkül’ün elinden kurtarmayı başaramamış.

Sonra yaşlı adam kendi haline dönmüş ve Herkül’e ne istediğini sormuş. Herkül Hesperides’e nasıl gideceğini sormuş. Adam Hesperides’in bir ada olduğunu ve sahili takip etmesi gerektiğini, oradaki devin ona yolu göstereceğini söylemiş.

Herkül sahil yolundan yürümeye devam etmiş ve uyuyan dev ile karşılaşmış. Dev çok güçlü ve büyük görünüyormuş. Herkül devi uyandırmış ancak dev bu durumdan hiç hoşlanmamış. Herkül’e sopasıyla vurmuş. Herkül devi kaldırmış ve yere fırlatmış ancak dev her defasında daha da büyük bir halde yerden kalkmış. Herkül bu sefer devi havaya doğru kaldırmış ancak bu sefer yere atmamış, onu havada tutmuş. Dev yavaşça küçülmeye başlamış ve Herkül’e ne isterse yapacağını söylemiş, onu yere indirmesi için yalvarmış.

Herkül, Hesperides’in yolunu sormuş. Dev adam adanın yerini bilmediğini ancak yolu takip edip adayı Atlas’a sorması gerektiğini, yeri onun bildiğini söylemiş. Uzun bir yolculuktan sonra Herkül, Atlas ile karşılaşmış ve hikayesini anlatmış.

Atlas’ın görevi göğü yerinde tutmakmış ve çok uzun süredir göğü taşıyormuş ve bundan çok sıkılmış. Herkül’ü kandırmak için bir plan yapmış. Hesperides yolunun çok uzun olduğunu oraya yalnızca kendisinin gidebildiğini, 3 altın elmayı onun yerine alabileceğini ancak Herkül’ün de onun yerine göğü taşıması gerektiğini söylemiş.

Atlas elmaları almak için yola çıkmış ve kısa bir süre sonra elinde 3 altın elma ile geri dönmüş. Elmaları gören Herkül çok sevinmiş ve göğü geri alması için Atlas ile konuşmuş.
Atlas göğü 1000 yıldır taşıdığını bir 1000 yıl daha geçtikten sonra göğü kendisinden geri alacağını söylemiş. Atlas tarafından kandırıldığını anlayan Herkül, göğü onun yerine taşıyacağını ancak omuzlarına yastık koyması gerektiğini söylemiş ve Atlas’tan kısa bir süre göğü taşımasını rica etmiş. Bu cazip teklifi Atlas kabul etmiş. Herkül yerden elmaları toplamış ve krallığına geri dönmek için yola çıkmış. Ülkesine dönünce elmaları krala teslim etmiş. Kral Herkül için imkânsız bir görev olmadığını anlamış, Krallıktaki herkes de onu bu imkansızı görevi başardığı için alkışlamış. Herkül en güçlü ve en cesur insan olduğunu bir kez daha kanıtlamış.
Reklam