Hogwarts Korosu - Kayna Kazanım Kayna

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.523 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Mayıs 2015 - 05:41

Harry Potter efsanesi 1.kitapta çocuklara hitap etiğini kabul ediyorum ama 3'ten sonra özllikle kiapları çocuklardan çok yetişkin insanların elinde gezmeye başladı. 3 . Filmde bir sahnesinde bir koro toplu halde güzel güzel şarkılarını söylerken çevirinin ne kadar iyi ve özenilmiş olduğunu farkettim sözlere kendimi verince bir yerden tanıdık geldi sözler !
Macbeth'in cadılarının sözlerine benzer yerleri var orjinali öylemidir bilemem ama bu gayet hoş olmuş. Ne manzara ama!


Macbeth cadılarında bir kesit ;

Birinci Cadı: Kayna kazan, biz dönelim çevrende: / Kokmuş işkembeyi attım içine. / Soğuk soğuk taş altında kurbağa / Otuz bir gün, otuz bir gece / Zehim zehim zehrini toplaya / Kazanımda ilk önce o kaynaya.

Hepsi Birden: Acı üstüne acı, kan üstüne kan, / Kayna kazanım kayna, yan ateşim yan.

İkinci Cadı: Kara yılan kıtır kıtır kesilsin, / At kazana fıkır fıkır kaynasın. / Semender gözü, kurbağanın başparmağı, / Köpek dili, yarasanın kıkırdağı, / Yılan dişi, çiyan kuyruğu, / Puhu kanadı, kertenkele budu, / Fokurdayıp pişsin kazanda, / Bir cehennem yemeği acılığında.

Hepsi birden: Acı üstüne acı, kan üstüne kan, / Kayna kazanım kayna, yan ateşim yan.

Üçüncü cadı: Pul pul ejderha derisi, kurt dişi / Bir cadı kemiğinin çürümüşü, / Köpek balığının kursağı, tuzlu tuzlu / Baldıran kökü, gece koparılmış, gizli gizli / Bir parça Yahudi ciğeri, kara kara, / Biraz keçi safrası, sarı sarı / Porsuk yaprağının kurumuşu, / Ay tutulduğu zaman toplanmışı. / Türk burnu, Tatar dudağı, / Bir orospudan doğmuş, / Doğar doğmaz boğulmuş, / Bir çocuğun parmağı. / At hepsini kazana, kaynasın: / Biraz kaplan işkembesi de katmalı ki / Koyulaşsın çorba, kıvama gelsin.

Hepsi Birden: Acı üstüne acı, kan üstüne kan / Kayna kazanım kayna, yan ateşim yan.

İkinci Cadı: Bebek kanıyla da soğuttun mu biraz, / Tamamdır büyü, önünde durulmaz.

Ne manzara ama!
Reklam