Hollanda'da Siyahi Kadına Çirkin Saldırı

Alkışlarla Yaşıyorum - 205 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 13:17

Hollanda meclisinin bulunduğu Den Haag (Lahey) şehrinde aşırı sağcıların siyahi bir kadını nasıl aşağıladıklarını ve darp edilmekten son anda kurtulduğunu izleyeceksiniz.

Olay şöyle: Hollanda'da Noel Baba'nın ülkeye özgü bir uyarlaması olan 'Sinterklaas' tiplemesinin siyahi köleleri vardır. Bu kölelere 'Zwarte Piet' (Black Pete) adı verilmektedir. Son aylarda ise bu geleneğin ırkçı ve gerici olmasından dolayı kaldırılması gerektiği söylenmiş, ve Hollanda halkı konu hakkında ikiye bölünüp, adeta kutuplaşmıştır. Facebook'ta bu geleneğin değişmemesi için kurulan sayfayı 2 milyon kişi beğenmiştir. 'Black Pete kaldırılacaksa, tüm zenciler ve yabancılar da de ülkeden siktirsin gitsin, müslüman bayramları da yasaklansın' gibi laflar havada uçuşmuştur. BM'de Pete'lerin kaldırılması konusunda görüş bildirmiştir.

Cumartesi günü 500 civarında Pete yanlısı Hollanda'nin siyasi başkenti olan Lahey'de birleşip protesto etmiştir. Bunların çoğunluğunu aşırı sağcılar, neo-naziler oluşturmaktadır. Aslında bambaşka bir şeyi, kendi ülkesindeki şiddet olaylarını protesto etmek için orada bulunan bayan aşağılanmıştır. Polis ise protestoculara haddini bildireceğine, siyahi kadını uzaklaştırmıştır. Bu durum, 1957'deki ABD'deki 'Little Rock Nine' olaylarını hatırlatmaktadır. Oysa Lahey şehri, demokrasinin ve insan haklarının merkezi olarak bilinmiştir. Halbuki Avrupa'da yaşayan yabancılar, mülteciler, müslümanlar ırkçılığı ve nefreti iliklerine kadar hissetmektedir.
Reklam