Hortlaklar Nasıl Yok Edilir? - Drakula İstanbul'da

Alkışlarla Yaşıyorum - 241 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 - 14:16

Türk Sinemasının bilinen en eski korku filmi olan 1953 yapımı Drakula İstanbul'da filminden, eğitici ve öğretici belge niteliğindeki bu sahneyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Transilvanya Kontu Drakula Efendi, tebdil-i mekanda ferahlik vardır düşüncesiyle, bir süreliğine İstanbul'a yerleşmeye karar vermiş, ve gelir gelmez Bakırköy muhitinden güzeller güzeli Şadan Hanım'a kafayı takmıştır. Şadan, Drakula'nın gece ziyafetlerine dayanamayıp sonunda kansızlıktan ölmüştür.
Tabi bilindiği gibi Drakula sokması vakalarında ölmekle kurtulunmamaktadır. Filmimizde de Şadan her gece mezarını bırakıp Eyüp civarında çocuklara musallat olmaktadır.

Gelelim sahnemize: Drakula'nın İstanbul'a yerleşmesine yardımcı olmuş olan Avukat Azmi Bey, karısı ve Şadan'ın yakın arkadaşı Güzin Hanım, Şadan'ın nişanlısı Turan Bey ve doktoru Naci Bey kara kara bu illetten nasıl kurtulacaklarını düşünmektedirler.
Doktor Naci Bey, aynı zamanda Drakula ve vampirler (filmde hortlaklar olarak geçiyor) hakkında da uzmandır ve vampirlerden (hortlaklardan) nasıl kurtulacağımız konusunda bize çarpıcı bilgiler vermektedir. Kendisine kulak veriyoruz.
Reklam