HYT - Dünyanın En Karmaşık ve Pahalı Kol Saatleri Serisi

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.255 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Mayıs 2015 - 12:09

1. Sıra / Favorim

Arkadaşlar böyle bir sıralama yaptım kendimce. Paylacaşağım saatler dünyada eşi benzeri olmayan ve sağda solda gördüğünüz saatler gibi olmayan saatlerdir. Şahsım da çok saat düşkünü birisi olarak zevkle sizle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Öncelikle bu saatten biraz bahsedeyim;

Hyt- Hidro Mekanik Horolojistik Saat

HYT, 2012 yılında piyasaya sürdüğü H1 ile hidromekanik saat teknolojisinin öncüsü olan bir firma.. Bu karmaşık teknoloji şöyle işliyor:
Saatin içinde iki adet körük yer alıyor. Bunlardan birinde renkli su, diğerinde ise yağ var. Saatin en büyük özelliği dakikaları yelkovan yerine floresan renkli suyla göstermesi... Renkli su 11 santimetre uzunluğunda, 1 milimetre kalınlığındaki bir boruda saatin kadranı çevresinde ilerliyor.

Saatleri ise normal saatlerdeki gibi bir akrep gösteriyor. Saat 6’yı gösterdiğinde, su körüğünün yanındaki yağ körüğü devreye giriyor. Renkli su, yağın itmesiyle ilk pozisyonuna dönerken tüm işlem yeniden başlıyor.
İki körük de piston hareketleriyle işini görüyor. İki körükteki sıvılar ters yönlerde karışmadan ilerliyor. Elle kurulan saat 3 güne yakın işliyor. Sonra saati tekrar kurmak gerekiyor.

Yapımı tam 10 yıl süren saat.. Financial Times gazetesi tüm bu sistemi işler hale getirebilmek için 30 teknisyenin yaklaşık 10 yıl uğraştığını yazmış. Tulumbalı saat fikrini 2002 yılında Lucien Vouillamoz ortaya atarken, yatırımcı Patrick Berdoz ve saat endüstrisinin eski isimlerinden Vincent Perriard’ın devreye girmesiyle proje hayata geçirmişler. HYT saatlerinin işleyişinin çok karmaşık olmasından dolayı Preciflex adlı bir "panpa" şirket kurularak sıvı hareket sisteminin patenti almış.

Bu bebeğin fiyatı ise ortalama 153.000 DOLAR
Reklam