Hz İsa'nın Hayatı

MustafaCengiz1 - 288 izlenme

Yüklenme Tarihi: 05 Şubat 2018 - 18:10

Hz. İsa’nın Hayatı - www.hzisaninhayati.com
Kuran-ı Kerim’de adı geçen ve İsrailoğulları için bir elçi olarak gönderilen Hz. İsa (a.s.) batılı tarihçiler tarafından açıklanana göre, miladi takvimin başlangıcı olan tarihte dünyaya gelmiştir. Fakat bu tarih doğru olarak kabul edilmemektedir. Kesin olarak dünyaya geldi tarih bilinmemek ile beraber Hz. Meryem tarafından babası olmadan, Allah’ın bir mucizesi olarak dünyaya gelmiştir.
Hz. İsa, Kuran-ı Kerim’de İsa, İbn Meryem ve Mesih olarak zikredilen, kendisinde 4 büyük kitaplardan İncil’in gönderildiği ve Hz. Muhammed’in geleceğini bildiren “Allah’tan bir ruh ve kelime” şeklinde tanımlanan ancak bir o kadar da kul olduğunun altı çizilen bir peygamberdir. Hıristiyanlar ise Hz. İsa’yı, Mesih Tanrı’nın Oğlu olarak görür ve bu nedenle Tanrı olarak kabul ederler.
Hz. İsa, Mucize Eseri Dünyaya Geldi
Hz. İsa’nın hayatından kısaca bahsedecek olursak, Kuran-ı Kerim’de anlatıldığı üzere annesi Hz. Meryem’dir. Yine Kuran-ı Kerim’de bahsedilen 4 seçkin aileden İmran ailesine mensup biri olan Hz. Meryem, Zekeriya (a.s.)’ın himayesinde idi. Hz. Meryem Beytül Makdis’in doğusunda bir yerde yalnız yaşamını sürdürürken Cebrail a.s. kendisine görünür ve ona Rabbi’nin emri ile temiz bir oğlan bağışlamak için orda olduğunu bildirir. Böylece kimse tarafından dokunulmadan bir evlat sahibi olan Hz. Meryem, bir mucize eseri peygamber dünyaya getirmiştir.
Hz. İsa Yerine Yehuda’yı Çarmıha Gerdiler
30 yaşına bastığında kendisine peygamberlik görevi verilmesi ve İncil adından kutsal kitap indirilmesinin ardından da Yahudi milleti tarafından öldürülmek istenen Hz. İsa, onların inanışına göre çarmıha gerilerek öldürülmüştür. Halbuki Kuran-ı Kerim’de anlatılan hadiseye göre, Hz. İsa’nın evine giden Yahudiler, İsa (a.s.) yerine Yehuda’yı karşılarında görmüş ve onu Hz. İsa’ya benzeterek öldürmüşlerdir. Üstelik Rivayet edilene göre, Allah c.c. Hz. İsa’yı kıyamet gününe kadar semaya çıkardığı ve kıyamet yaklaştığında yeniden yeryüzüne indirecektir.
Reklam