Hz Mehdi'nin ismi ne olacak ?

mehdimesih - 1.061 izlenme

Yüklenme Tarihi: 11 Eylül 2016 - 15:20

Hz Mehdi'nin ismi ne olacak ?

Hz Mehdi'nin İsmi açık şekilde Kur’an’da Yüce Rabbimiz Bildirmiştir,- Hz (Ali'ye) Hz Mehdinin İsmi sorulmuştur evet Hz Ali İsmini vermemiştir.
Mehdi'nin İsmini vermemesinin sebebi Hz Mehdiyi tehlikelerden korumak için değil ? Mehdiyi Yüce Rabbimiz onu Melekleriyle koruyor - Hz Mehdi'nin İsmine Hz Ali verseydi Çoğu Tarikat Liderlerinin İsmi - Ramazan - olurdu şu an Hz Mehdi’nin ismini vermiş olmamızın sebebi zamanın yakın olduğunun bir işaretidir,
.
yüce Allah zamanı geldiğimi bir kuluna değişik yollarda gelecek olan elçisinin İsmini tecelli ettirir, evet zaman yakın
.
Hz Mehdi'nin İsmi Yüce Allah'ımızın Kur’an’da belirdiği gibi
= Ramazan = şimdi hep birlik de BAKARA Suresi 185 ayetini inceleyelim !
.
( BAKARA Suresi 185. ayet ) Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin. Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylık ister; O sizin için zorluk istemez. Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için Allah'ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.
.
1 ( Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, ) - Kılavuz kelimesinin anlamı yol gösteren anlamına gelir-
.
2 ( iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. ) evet, Hz Mehdi Kur’an ile hüküm verecek –
.
Ve bu ümmetin son Resul Muhammed Tekrar Mehdi ile birlikte delalete düşen insanlığı Kur’an hükmü ile son kez uyarıp
.
Dünyanın huzur ve refahına kavuşturup kısa belirlenmiş bir güne katar tövbe kapıları açılacağı ve kapanacağı gündür. .Hz Ali Ramazan ayetine dikkat çekmiştir - Mübarek Ramazan ayı çok önemli bir aydır demiştir - öyle diyerek Hz Ali Hz Mehdi’nin İsmine dikkat çekmiştir - Ramazan Ayın önemini o dönemin Alimleri Hz Mehdi Ramazan Ayında zuhur edeceğini düşünmüşlerdir aslında Hz Mehdinin İsminin = Ramazan = olduğunu Hz Ali işaret etmiştir.
.
Bakınız Tevratta bile Hz Muhammed'in İsmi aynı BAKARA Suresi 185. ayetinde belirtildiği gibi Muhammed İsmi geçmektedir
.
Tevrat’ta Hz Muhammed’in ismi gecen ayet
(sifr.tesniye,bab:18,ayet:18,19) !
Sesli video Linki Tıklayın !
https://youtu.be/90AaNA5SNx0
Reklam