İnceleme: LG DH6530T

Teknosa - 8.997 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Kasım 2013 - 14:41

Ev eğlencesi kavramı, günümüzdeki modern evlerin en gözde ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu noktadan çıkışla son yıllarda gerek yüksek ses gücü sunan gerekse TV'den alınan keyfi bambaşka noktalara taşıyan ev sinema sistemleri önem kazanmaya devam ediyor.

Dünya genelinde önemli satış başarıları yakalayan LG markasının ev sinema sistemleri de, Türkiye'deki sinema ve genel anlamıyla "ev eğlencesi" tutkunlarının en çok tercih ettiği modelleri sunmaya devam ediyor. LG'nin DH6530 kodlu ürünü de markanın öne çıkan DVD'li ve 5.1 ses çıkışlı ev sinema sistemleri arasında.

Yüksek çözünürlüklü görüntü sunabilen, üstelik ses çıkışının yanı sıra arabirimlerinin fonksiyonelliğiyle de dikkat çeken LG DH6530, DivX ve MP3 formatlarını destekleyen USB Playback özelliğini oldukça şık, üstelik kompakt bir tasarımda sunmayı başarıyor.

Derli toplu tasarım

Evinizin en gözde yaşam alanlarında, TV'nin yakınlarında konumlandırabileceğiniz sistem, derli toplu bir kullanım sunuyor. 4 adet kule tipi bir de yatay kullanım için tasarlanan hoparlöri, DVD oynatıcısı ve bas amplifikatörü ile LG DH6530 bir ev sinema sisteminin genel üyelerini barındırıyor, ancak bu noktada diğer birçok sistemden ayrılmasını sağlayan özellikleri öne çıkıyor. Tasarımında evin köşeleri ve TV'nin altında konumlanmasını gerekli kılan üyeleri, oldukça şık birer görselliği de beraberinde getiriyor. Özellikle kule tipi, ince ve siyah renkli hoparlörler hem az yer kaplıyor hem de güçlü performans sunma konusunda iddialılar. Şimdi de ürünün teknik detaylarına ve performansına değiniyoruz.

Performans ve teknik detaylar

LG'nin kullanışlı ve derli toplu ev sinema sistemi, 5.1 hoparlör sistemi ile 1000 Watt ses çıkışı sunuyor. MPEG 1/2 L2, MP3, ID3 Tag, WMA ses formatlarını destekleyen sistem, gayet tatmin edici bir ses sunumu sağlıyor. Baslar ve tizler oldukça iyi düzeyde, özellikle aksiyon filmlerindeki sürprizlerle dolu anlar ya da patlamalı sahnelerde izleyenleri memnun edecek baslar dikkat çekiyor. Sistemin ses gücünün yanı sıra görüntü desteği de oldukça başarılı bir düzey sergiliyor.

1080p24/61Hz'a kadar çözünürlük yükseltme gerçekleştirebilen sistemin, böylelikle standart çözünürlükte DVD filmleri 1080p Upscaling ile HD TV'nizde Full HD kalitesine yakın şekilde izleyebilmenize olanak tanıyor. MPEG2 formatlı video formatını destekleyen sistemde DVD desteği bulunuyor. Teknoloji anlamında DVD oynatabilen ev sinema sistemleri arasından fiyat/performans düzeyiyle sıyrıldığını belirtebiliriz.

USB'ye doğrudan kayıt ve tek kumanda

LG'nin 5.1 ev sinema sistemindeki USD Kayıt özelliğiyle CD'deki bir müzik dosyasını USB uyumlu bir hafıza kartına veya MP3 çalara aktarabiliyorsunuz. Ayrıca yine aynı özellik sayesinde CD'deki bir ses dosyasını MP3 formatına dönüştürebilirsiniz.

Ev eğlencesi karmaşık olmamalı. Bu nedenle LG, tüm ev eğlencesi sisteminizi tek kumanda ile idare etmenizi sağlıyor. LG ev sinema sistemleri birbirlerine HDMI ile bağlı olduklarında TV, ses sistemi, DVD oynatıcısı gibi cihazlarınızı tek bir kumanda ile yönetebilirsiniz.

Teknik Özellikler
• Kanal: 5.1
• Güç Çıkışı - Toplam 1000W
• Girişler ve çıkışlar
• Video Çıkışı - Kompozit
• Ses Girişi - Portatif Giriş
• Ses Çıkışı - Audio L/R
• Ses Çıkışı - Optik
• HDMI - Çıkış
Video Formatları: MPEG2
Ses Formatları: MPEG 1/2 L2, MP3, ID3 Tag, WMA
• Çözünürlük Yükseltme: USB Plus (Müzik, Resim, Video)
• 1080p24/61Hz'a kadar
Reklam