İnceleme: Nikon CoolPix L27

Teknosa - 1.366 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Şubat 2014 - 00:51

Nikon'un, "ekonomik, kullanımı kolay ve yetenekli bir fotoğraf makinesi arıyorum?" sorusuna cevap arayan kimseler için tasarladığı Nikon CoolPix L27'yi inceledik.

Fotoğrafçılık odaklı Japon teknoloji şirketi Nikon'un ekonomik fiyat etiketine sahip modelleri, özellikle fotoğraf makinesine bazı özel günler haricinde pek fazla ihtiyaç duymayan kullanıcı kesimleri için oldukça ideal olabilmektedir. Bu segmente dair modellerden biri de CoolPix L27 model adıyla tüketicilere sunuluyor.

İnce ve şık tasarım

Nikon CoolPix'in tasarımı oldukça şık, minimalist ve klasik giriş seviye kompakt fotoğraf makinesi tasarımını bir potada eritiyor. Plastik malzemeden üretilen cihazda ince yapı ve hafiflik dikkat çekiyor. Son derece rahat bir şekilde taşınabilen cihazı gömleğinizin cebinde dahi dilediğiniz yere götürebilirsiniz. Ön yüzünde ait olduğu segment için bir nebze büyük flaşa sahip olduğu gözlerden kaçmayan CoolPix L27'de üst bölümde 10 derecelik açıyla sağa ve sola çevrilerek gerçekleştirilebilen zoom kontrolü, bu kontrolün bulunduğu yerde deklanşör, deklanşörün hemen yanında açma-kapama butonu yer alıyor.

Kullanışlı ve pratik kullanımı dikkat çekiyor

Arka yüzde ise 2,7-inç LCD ekranın sağ kısmında hemen tüm kompakt fotoğraf makinelerindeki klasik kontrol buton konumlandırmaları bulunuyor. Video için sağ üst köşede başlatıp sonlandırma odaklı bir kısayol butonu bulunurken sahne, albüm, menü, zamanlayıcı, flaş kontrolü, silme gibi kontroller de arka yüzde yer alıyor. Pratik kullanımı ile dikkat çeken cihazda yan kısımda bir adet hoparlör çıkışına yer verilmiş. Bu bölüm, video izlerken seslerin daha net şekilde duyulabilmesine olanak tanıyor.

16.1 megapiksel çözünürlüklü fotoğraf çekimi

2 adet AA kalem pille çalışan CoolPix L27'de pil dayanıklılığı ideal düzeyde; 400-450 fotoğraf çekimi gerçekleştirilebiliyor. 16.1 megapiksel çözünürlüklü fotoğraf çekimi gerçekleştirilebilen Nikon CoolPix L27'de 5x optik zoom özelliği bulunuyor. Hareketli çekimlerden ziyade sabit şekilde ve sabit nesneler odaklı fotoğraf çekimleri söz konusu olduğunda zoom özelliği son derece efektif bir kullanım sağlıyor. 720p HD video kaydı yapılabilen modelin video sırasında zoom özelliği 3x optik zoom'a kadar oldukça başarılı. SDXC karta fotoğraf ve videolar kaydediliyor; Windows bilgisayarların yanı sıra Mac bilgisayarlara da USB kablo yoluyla kolaylıkla bağlanılabiliyor. Nikon CoolPix L27 fotoğraf severlere uygun fiyatlı ve fiyat/performans açısından son derece başarılı bir opsiyon sunmayı başarıyor.

Teknik Özellikler

Çözünürlük: 16.1 megapiksel
Optik Zoom: 5x
Video: HD
Ekran: 2,7 inç LCD
Dahili flaş: Var
Pil: AA Pil
Reklam