İnceleme: Philips 46pfl4908k

Teknosa - 6.329 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Aralık 2013 - 14:03

Philips’in 46PFL4908K modelini inceliyoruz. Üç boyut desteği sunan akıllı televizyon bütünleşik HD uydu alıcısı, USB’den video kayıt gibi özelliklere sahip. Ürünle ilgili bütün detaylar ve ürünün özellikleri video incelememizde.

Birçok modelle akıllı televizyon pazarında yer alan Philips’in 4900 ailesinin en yeni modeli test merkezime konuk oldu. Tam adı 46PFL4908K olan televizyon adından da anlaşılacağı üzere 46 inç yani 107 cm. Günümüz televizyonlarında bulunan birçok fonksiyon Philips’in bu modelinde de karşımıza çıkıyor. Bu anlamda başarılı bir cihaz.

Full HD LED panel

Televizyon Full HD yani 1920x1080 piksel çözünürlüğünde LED panel kullanıyor. Günümüz televizyonlarında bulunan DLNA, USB, USB’den medya oynatma, 3D, Smart TV, kablolu/kablosuz internet bağlantısı, sosyal ağlara bağlanma gibi özelliklere sahip.

Smart TV

Ağa ve dolayısıyla internete bağlanabilen (kablolu ya da kablosuz) televizyon Smart TV özelliklerini de barındırıyor. Bu sayede uygulama yüklenebilen televizyon sosyal ağlara da bağlanabiliyor. Haricen satın alınabilen kamera ile Skype desteği de sunan televizyon bu anlamda başarılı bir cihaz. Televizyona yüklenebilen uygulamalar arasında yerli ve yabancı kaynaklı birçok uygulama yer alıyor. Bu uygulamaları televizyona yükleyerek cihazın özellikleri geliştirilebiliyor.

Dahili HD alıcı

Televizyonda bütünleşik olarak HD uydu alıcısı yer alıyor. Ayrıca dijital karasal ve analog karasal TV alıcıları da bulunuyor. HD uydu alıcısının bulunması sayesinde ek olarak uydu alıcısı almak zorunda kalmıyorsunuz. Bu alıcı ilerleyen satırlarda detaylarını anlatacağımız USB’den TV kayıt özelliğinin kullanımını da beraberinde getiriyor.

Akıllı kayıt

Philips Smart TV’lerin en dikkat çekici özelliklerinden biri de “Akıllı Kayıt” (IP-EPG) fonksiyonu. Bu özellik sayesinde artık televizyonunuz internete bağlandığında 60’ı aşkın kanalın bir haftalık yayın akışını görebilirsiniz.

İlgilendiğiniz programlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve rehberden istediğiniz programı seçerek tek tuşla kayıt yapabilirsiniz. Bu özelliğin fark yaratan yönüyse ileriye dönük programlanabilir olması. Kanallar tarafından sağlanan yayın akışına göre bir hafta sonrasına kadar kayıt programlayabilirsiniz. Bu sayede tatildeyken bile sevdiğiniz programları kaydedebilir ve istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

USB’den TV kaydı

Philips 46pFL4908K, televizyon yayınlarını USB sabit disk yardımı ile kayıt edebilme imkanı sunuyor. Televizyonun başında olmadığınız zamanlarda işe yarayacak önemli bir özellik durumunda. Ayrıca bu özellik ile canlı yayını durdurma, ileri ve geri sarma gibi fonksiyonları da hayata geçirebiliyorsunuz.

3D

Akıllı televizyonların olmazsa olmazlarından olan 3D, 46PFL4908K’da da bulunan bir özellik. 3D’nin derinliğini ayarlayabiliyorsunuz ve 2 boyutlu görüntüleri 3 boyuta çevirebiliyorsunuz. Ürünün kutusundan 4 adet gözlük çıkıyor. Bu sayede 3 boyutlu bir film izlerken 4 kişi rahatlıkla bu eğlenceye katılabiliyor.

Bugünlerde akıllı televizyon almayı planlayanlara önerebileceğimiz bir ürün olan Philips 46PFL4908K, türünün başarılı bir örneği.

Teknik Özellikler
46 inç / 107 cm ekran
Full HD 1920x1080 piksel çözünürlük
Dahili HD uydu alıcı
DVB-T/C/S/S2 desteği
3D özelliği
2 boyutu 3 boyuta çevirme
Smart TV özellikleri
USB'den TV kaydı
USB'den medya dosyaları oynatma
Dahili Wi-Fi
Ethernet
Ek kamera ile Skype desteği
Reklam