İnceleme: Sony Walkman Nwz-wh303

Teknosa - 5.674 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Aralık 2013 - 14:03

Sony’nin kulaklık, hoparlör ve MP3 player özelliklerini bir arada sunan Walkman NWZ-WH303 model adlı ürününü test ettik. Bakalım Sony, kulaklık görünümünün ötesinde şaşırtıcı yetenekler barındıran bu müzik aygıtı bizlere neler vaat ediyor?

Sony Walkman NWZ-WH303, temelde 4 GB depolama seçeneği sunan bir MP3 player görevi üstleniyor. Aygıtın 2. marifeti ise kulaklıkların üst kısmında yer alan mini hoparlörleri. Hoparlörler sayesinde ne dinlerseniz dinleyin sesi dışarı da verebiliyorsunuz. MP3 playerınızı bir kulaklıkla birlikte kullandığınız cihazda ayrıca 3.5mm jack girişine sahip tüm cihazlarla; yani tabletler, mobil telefonlar, bilgisayarlar, diğer MP3 playerler için kulaklık görevi üstlenme fonksiyonu da sunuluyor. Bu şekilde Walkman-NWZ-WH303’ün sahip olabildiği dahili müzik arşivinin yanı sıra GB’larca müzik sadece bir kablo ile erişilebilir durumda. Şimdi de 3’ü bir arada kulaklığın teknik detaylarına ve tasarımına göz atıyoruz.

Kulaklık, mini hoparlör ve MP3 player bir arada

Hoparlör, kulaklık ve MP3 player özelliklerini bir arada sunan Sony Walkman NWZ-WH303’de hoparlör yapısı kulaklığın aslında kullanıcısına yönelik özelliği durumunda. Yani kulaklık boynunuzdayken sesi hoparlörler vasıtasıyla da dinlebiliyorsunuz. Hoparlör, güçlü bir ses sunumu veriyor. Küçük bir odanın içini doldurabilecek kadar ses çıkıyor, yani çok geniş alanlara hitap edecek bir yapıya sahip değil; özellikle evde hareket halindeyken müzik ya da bilgisayarının karşısında sinema keyfi yaşamaktan hoşlananlar için alternatif bir olanak şeklinde özetlenebilir.

3’ü bir arada ses aygıtının kulaklık teknolojisinde 30mm sürücü kullanılmış. Aynı boyutlarda kulaklıklara göre 2-3mm daha büyük bir sürücüye sahip olması artı puanı hak ediyor. fiyatına göre çok etkili şekilde ses sunumuna sahip bir ürün olduğunu vurgulayabiliriz. Hatta oyun kulaklığı seviyesinde bir ses performansını mobil müzik dinleme anlarında kullanıcısına sunuyor. Baslar tatmin edici seviyede. Tizler ve genel itibariyle ses sunumu kulaklık için ele alındığında biraz önce de değindiğmiz gibi baslar haricinde oldukça iddialı.

Nasıl kontrol edilir?

Aygıtın kontrol mekanizmaları ise şu şekilde; düğme ve kontroller, sağ ve sol kulaklıkların çevresinde yer alıyor. Sağ tarafta müziği ileri-geri sarma, şarkı atlama, duraklatma ve başlatma için tek bir kontrol bulunuyor. Bu kontrol de tek bir düğmeye basarak ve sağa sola yönlendirerek gerekli işlemleri yürütüyorsunuz. İkinci düğme ise sesi açıp kapamaya yarıyor ve son kontrolümüz kısa basıldığında şarkı tekrarını uzun basıldığında şarkı klasörünü değiştiren düğme. Bu düğmeye basıldığında sesli olarak size “shuffle” ve “play list” deniliyor.. USB’den şarj oluyor ve tam dolu şarjla 10 saat kesintisiz müzik sunabiliyor.

Kulaklığın sol tarafı adeta kalbi

Sol kulaklık üzerinde açma-kapama ve kulaklık-hoparlör tercihleri için tek birer kaydırmalı kontrol düğmesi yer alıyor. Buradan müziğinizi kulaklıktan mı hoparlörden mi dinleyeceğinizi belirliyorsunuz. İki kaydırmalı düğmenin hemen yanında ise bir reset deliği yer alıyor. Cihazınızı tıpkı MP3 player, akıllı telefon ve tabletler de olduğu bir iğne yardımıyla reset’leyebiliyorsunuz. Cihazdaki tüm şarkıları ve dosyaları silmek için burası kullanılabilir.

Sol tarafta bir de eğlenceyle dolu bir düğmeye yer verilmiş; Illumination adlı bir düğme sayesinde kulaklığın Walkman logosunun açık mavi ışık şeklinde yanıp sönmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için buraya uzun şekilde basmanız gerekli. İddialı bir görünüme hayır demeyenler için makul bir seçim. Kısa basis ise çalan şarkıların daha ekolu olmasını sağlayan bir diğer özellik için ayrılmış. Sol kulaklık da saydığımız kontrollere ek olarak 3.5mm jack ve USB çıkışları da mevcut.

Tasarım özellikleri

Kulaklığın tasarımı ise son derece detaylı ve sağlam bir görünüm sergiliyor. Kulaklık yastıkları ile kafa çevreliği arasındaki contalama son derece sağlam olduğunu, kırılmasının çok güç olduğunu hissettirdi,. Kulaklık yastıklarının yanı sıra başınızın üst kısmı için de deri yastıklar var.

Kulaklığın boyu ayarlanabiliyor. Şık ve profesyonel bir kulaklık görünümü ile 3 özelliği bir arada sunan Sony Walkman NWZ-WH303’de taşınabilirlik ise boyunda taşıma ya da küçük bir çantayı zorunlu kılıyor. Katlanabilir özeliklerine karşın çok da kompakt değil Sony’nin hepsi bir aradası.

Sonuç

Sony Walkman NWZ-WH303; hem MP3, hem kulaklık hem de mini hoparlör keyfini, detaylı ve pürüzsüz ses performansı eşliğinde bir arada sunmayı başarıyor. Tasarımı oldukça şık ve rahat bir kullanım vaat ediyor. Küçük de olsa bir gösterge ekranı bulunmuyor, ancak zaten sağ elinizle müziğin sesini, şarkıları değiştebilmeniz için herşey sağ kulaklık üzerine konumlandırılmış. Amaç, o hep başınızda takılı kalsın, müzik durmasın şeklinde. Keyifli ve kullanışlı bir 3’ü 1 arada!
Reklam