İstanbul’da Plak Severler Kadıköy’de Buluştu

İhlas Haber Ajansı - 1 izlenme

Yüklenme Tarihi: 16 Eylül 2023 - 15:15

Türkiye’nin en geniş katılımlı analog müzik buluşması Kadıköy Plak Günleri, Kadıköy Belediyesi’nin bahçesinde başladı. Bu yıl 7’incisi düzenlenen etkinlikte plaklar Barış Manço anısına dönüyor. Plak günlerine sanatçıların yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Kadıköy Plak Günleri başladı. Bu yıl plaklar, Anadolu Rock müziğinin duayen isimlerinden; şarkıcı, besteci ve söz yazarı Barış Manço anısına dönüyor. Analog müzik severler, Kadıköy Plak Günleri’nde buluştu. İki gün boyunca sürecek programda bu yıl da İstanbul’un birçok noktasından plak dükkânı stantlarını açtı, plak koleksiyonerleri ve müdavimleri keyifli bir buluşma yaşadı.
Kadıköy Belediyesinin bahçesindeki etkinliğe Kadıköylüler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Kadıköylülerin yanı sıra il dışından gelen vatandaşlarda katılım gösterdi. Plak severler beğendikleri tarza uygun plakları standlardan satın aldı.
2 gün sürecek etkinlikte DJ performanslarının yanı sıra Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri de Barış Manço adına şarkılar seslendirecek. Programın ikinci gününde de DJ performansları devam ederken saat 20.00’de Cahit Berkay, Emrah Karaca ve Deniz Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldığı “Barış Manço 2023 Anma Konseri” yapılacak.
“Her yıl bir sanatçımız adına düzenliyoruz”
Düzenlenen plak günlerinde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Her gün yeni bir etkinlikle Kadıköylünün İstanbullunun karşısına çıkıyoruz. Bu sene temamız Barış Manço. 7’sini düzenliyoruz. Her yıl bir sanatçımızın anısına adıyla plak günlerini düzenliyoruz. İstanbul’un neredeyse tüm plakçıları burada. Onlarla birlikte plağı hem yeni nesile tanıtıyoruz hem de geçmişi gelecekle buluşturuyoruz.” dedi.
“İstanbullular muhakkak gelmeli”
Plak günlerine katılan Ünlü Şef Somer Sivrioğlu, “Kadıköy’de oturuyorum. Plaklara merakım var. O yüzden duyunca geldik. Ben caz plakları toplamaya çalışıyorum. Mahallelimiz olan Barış Manço’nun anısına yapıldı. Vatandaşlar muhakkak gelsinler. Hava çok güzel ortam çok güzel.” diye konuştu.
Reklam