Kadıköy - Beşiktaş Vapurunda Müzik İsyanı

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.614 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 11:40

Video ya çekim yapan bir görgü tanığının anlattıkları. Dün Kadiköy-Beşiktaş vapurunda küçük bir isyan çıkarttık. Çapulcu Yılmaz ve müzisyen arkadaşları tesadüfen tam da gelip yanıma oturdu. Başladılar 'Ankara'nın Bağları' şarkısını çalmaya. Hemen videoya almaya başladım. Gençlere gelip 'bölücülük yapıyorsunuz' diyerek durdurmaya kalkan gemi idaresine karşı koyup sonra da 'Comandante Che Guevara Hasta Siempre' şarkısını dayadık. Alkışlar, ve daha çok alkışlar. Ajite olan vatandaş gençlere ciddi miktarda para da verdi.

Olayın tamamı videoda, ama biraz uzun. Gemi görevlisi ortalarda geliyor. Kameranın arkasındaki bağıran ses benim. Bu aradaki sıkı tartışmaya rağmen kamerayı da iyi tutmuşum. (Bu konuda biraz profesyonel oldum galiba!) Sonra telsiz ile iskeleye güvenlik çağırıldığını, gemi yanaşınca bizi durdurmaya kalkan izbandut gemi görevlisinin güvenliğin yanında gençleri göstermek üzere beklediğini gördük.

Müzik aletlerini diğer vatandaşlara dağıttık, gitarı ben aldım. Genç müzisyenler de yaşlı kişilerin koluna girip kalabalığın arasında karaya çıktık. Kimseye birşey olmadı tabi. Sonra hep beraber Barboros'ta çay içtik.

Harika gençler bunlar. Vururlarsa devirirler ama gerçek öncüler bulmaları gerek,.. ya da gerçek öncülerin onları bulması.
Reklam