Kadından Kahveci Mi Olur Diyenlere Aldırmadı, İşyeri Dolup Taştı

İhlas Haber Ajansı - 3 izlenme

Yüklenme Tarihi: 29 Eylül 2023 - 14:00

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kahvehane açarak işletmeciliğini yapan 28 yaşındaki Melike Tarhan “Kadınlar buraya giremezlerdi çekindikleri bir yerdi. Bu öncülüğü kendimde gördüğüm için böyle bir taşın altına elimi koydum” dedi.
Isparta’nın Yalvaç İlçesinde yaşayan evli iki çocuk annesi Melike Tarhan 6 ay önce çalıştığı özel sektör işinden ayrılıp tarihi Çınaraltı mevkiisinde işletmeciliğini yaptığı kahvehanesini açtı. Bir süre iş arayışında olan Tarhan eşinin desteği ile açtığı kahvehanesine sabahın ilk ışıklarında geliyor. Ocağını yakarak tüm hazırlıklarını yapıp, mevsimine göre el yapımı içeceklerini, çay ve kahvelerini müşterilerine sunuyor.
Çınaraltına açtığı kahvehanesi ile neşe ve değişik konsept getirdiğini söyleyen müşteri Durmuş Ali Karip “Çınaraltına yeni açılan Tarhan Kahvehanesini Melike Tarhan işletiyor. Buraya güzellik ve neşe kattı, çayı ve kahvesi mükemmel. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Çınaraltının kahvehane ortamının bir kadının gelmesi sebebi ile daha sosyalleştiğini belirten bir başka müşteri Yusuf Küçüksarı “Melike Hanım yaptığı çay ve kahve ile mutluluk veriyor. Kişiliğinden ve karakterinden çok memnunuz. Erkek ve kadının arasındaki fark çok önemli, bayanların çayı, kahvesi, hizmeti erkeklerden çok farklı bu durumdan çok mutluyuz” dedi. Yalvaç’ta sosyal yaşantının kısıtlı olduğunu söyleyen Küçüksarı kadın işletmeci geldikten sonra Çınaraltının atmosferinin değiştiğini belirtti.
“Kadınlar buraya giremezlerdi çekindikleri bir yerdi”
6ay önce çalıştığı özel sektör işinden ayrıldıktan sonra iş arayışında olduğunu söyleyen işletmeci Melike Tarhan ise “Bir gün Çınaraltı’nda eşimle oturup çay kahve içerken dükkanın kiralık olduğunu gördüm. Nasıl olur? nasıl yapabilirim? gibi düşüncelere kapıldım. Eşimde bu süreçte bana destek oldu. 3-5 yıla kadar kadınlar buraya gelip tek başına oturamazdı, giremezlerdi çekindikleri bir yerdi. Buna rağmen ben burada işletmeci olabilirim, yapabilirim dedim. Bu öncülüğü kendimde gördüğüm için böyle bir taşın altına elimi koydum” şeklinde konuştu.
“Çayımızı, kahvemizi sen getir gibi iltifatlar alıyorum”
Kadın kahvehane işletmecisi olarak halkın ilk zamanlar bu duruma alışık olmadığını söyleyen Tarhan “Halkın ilk zamanlar kadından kahvecimi olur gibi sözleri oldu ama sonrasında müşterilerimden torunum, yeğenim kahvemizi sen getir çayımızı sen getir gibi iltifatlar alıyorum bu da beni çok mutlu ediyor. Yaptığımın karşılığını alıyorum” dedi. Kadınların her sektörde var olabileceğini vurgulayan Tarhan’ın hedefi ise daha fazla istihdam sağlayarak fırsat eşitliği yaratmak.
Reklam