Kalemli Kuran Video Hafız Kalem Kullanımı

izf-13478991 - 824 izlenme

Yüklenme Tarihi: 07 Nisan 2014 - 12:06

Sırasiyle aşağıdaki adımları takip ediniz.
1- Hafız kaleminizin açma kapama tuşuna basarak euzu besmele sesi gelince açınız. Şayet açtıktan sonra kalem Fatiha dan başlamış ise yani iki kez basmışsanız tekrar basarak susmasını sağlayınız. Kalem bir surei okuduğu esnadan durdurmadan barcod okutamazsınız. Durdurmak için tekrar bastığınızda sadakallahulazim sesi duyarsanız kalem tamamen kapanmış olur ve tekrar açmanız gerekir. Sadece bir kez basıp hemen tuşu bırakmalısınız.

2- 2- Hafız kartta ki okutmak istediğiniz barcodun yanındaki boş zemine kalemin ucunu tamamiyle oturtacak şekilde hafif eğimli oturtunuz. Kalemi videoda da gördüğünüz gibi sağ elinizle tutuyor iseniz tuşların ve kabe resminin olduğu ön yüz sol elinizin olduğu tarafa bakacak şekilde tutunuz. (şayet solak sanız ve sol elinizde tutuyorsanız sağ tarafa bakacak şekilde) Yani kalemin ucunda bulunan kesit barkod cizgilerine paralel gelecek şekilde tutmalısınız.

3- 3- Barcodun yanındaki boşluktan başlayıp barcodun üstünden geçerek öteki boşluğa kadar çok fazla bastırmadan ve kalemin ucunu asla kağıdttan kaldırmadan hızlıca sürükleyin. İşlemi yavaş yapmayınız, bir saniye kadar bir sürede yapınız.

4- 4- İlk sürmenizde olmadıysa kaldırmadan geriye doğru tekrar boşluğa kadar çekin. Yani barcodun sağ veya sol boşluğundan başlayıp barkodun üstünden geçerek öteki boşluğa kadar orayı boyuyor karalıyor gibi kalemin ucunu kaldırmadan ileri geri sürterek tamamiyle borcodu tarayacak şekilde sürükleyin.

5- 1- Kalem otomatikman barcodu okuyunca kendiliğinden devreye girerek ilgili sureyi okumaya başlar. Taratma işlemi sırasında herhangi bir tuşa basmanıza gerek yoktur.

UYARI:
1-Bu kalem yine gazetenin verdiği kuran-ı kerime göre tasarlanmıştır sadece o kuranda çalışır. Şayet kuran-ı almamış iseniz evinizdeki başka bir kuranda işlem yapmaz.

2- Hafız kartınızdaki barcodlar küçük olduğundan yaşlı insanlar görme sorunu yaşıyanlar kağıdı kullanmakta güçlük çekiyorsanız bu kağıdı bir fotokopide A4 ebadında büyüterek fotokopi alabilirsiniz. Fotokopinin soluk fazla karartılarak barkodların bozulmamamsına önem gösteriniz. Temiz bir çıktıda büyüterek kopya yaptırırsanız daha rahat da kullanabilirsiniz.

3- Kaleminizde mutlaka Duracell marka pil veya 3100 MAH (mili amperlik) şarj edilebilen piller kullanın . sıradan ucuz piller kaleminize zarar verebilir yada kaleminizin düzgün çalışmasına engel olabilir.
Reklam