Kar Leoparının Muhteşem Yeteneği

gagarino - 863 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Haziran 2015 - 16:22

ABD'nin New York kentindeki bir hayvanat bahçesindeki bir kar leoparının ipin ucuna bağlanıp içeriye uzatılan etin üzerine yaklaşık 9 metreden atladığı o anlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Kar Leoparı____________:
Kar parsı (Uncia uncia, eskiden Panthera uncia), kar leoparı olarak da bilinir, kedigiller (Felidae) familyasının Uncia cinsinin tek üyesi olan büyük kedi türü.

Özelikleri______________:
Ortalama bir kar parsı 27–54 kg. ağırlığında, 1,2-1,5 m. uzunluğunda olur. Kuyruğu ise 91 cm. uzunluğundadır[1]. Postları kalın, açık gri renkte olup daha koyu renkte beneklerle kaplıdır. Bu postu ona kayalık dağlarda iyi bir kamuflaj sağlar. Kar parsının çok geniş olan patileri kara batmasını engeller. Ayrıca patileri tüylü olduğundan kara batmasını engeller[2]
Kar parsının iki alttürü vardır;[3]

Beslenme______________________:
Başlıca avları yayılım alanlarına göre değişir. Himalayalar'da genellikle mavi koyun (Pseudois nayaur) ile beslenirken, Karakurum, Tanrı ve Altay Dağları'nda genelde dağ keçisi (Capra siberica) ya da argali (Ovis ammon) ile beslenirler. Ancak marmot ve tavşan gibi küçük hayvanlarla ya da kar tavuğu gibi kuşlarla da beslendikleri görülmüştür.
Reklam