Kare 12. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 534 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:39

Pengi, paraşütle atlar ve bir meyve bahçesine düşer.

Piknik alanında Kuti, mısır patlatır, mısırlar patlayıp dışarı fırlar. Patlayan mısırların içeride kalması için Enda, mısır patlatma makinesinin kapağını kapatır. Diğer tarafta Rupi ve Aypa, basket atıp “top içeride” diyerek sevinirler.

Habere konu olan olayda, şehirde meyve satışı durmuştur. Meyve üreticisi Bay Turunçgil, şehre meyve götürememiştir. Çünkü meyve kasaları römorkun içine sığmamaktadır.

Aypa karşılaştırma yapar. Römorkla aynı büyüklükte bir diktörtgeni yere çizer ve kasaları römorktaki gibi içine yerleştirirler. Bir tane kasa arka tarafta dışarı taşmaktadır. Aypa, taşan kasanın çevresini kesik çizgilerle çizer. Römorku temsil eden dikdörtgen çizim ve fazla kasanın çevresindeki kesik çizgiler, durumu açıkça göstermektedir.

Enda’nın aklına gelir; belki de kasaların sayısı fazladır. Kasaları sayar. Sayıları eskisi kadardır.

Römorkun içine kasaların tam olarak yerleşmesi, boşluk ve fazlalık olmaması gerekmektedir. Rupi, taşan kasanın kenarlarında kalan boşluklara dikkat çeker.

Kasaların, römorkun içine dizilme şekliyle ilgili sorun olduğu anlaşılır. Çeşitli şekillerde dizerek, en doğru yerleştirme biçimini bulurlar ve kasalar tam olarak römorkun içine yerleşir.

Bu soruna Pengi’nin neden olduğu anlaşılır. Pengi, paraşütle atladıktan sonra römorkun kaymasına ve içindeki kasaların dışarı düşmesine neden olmuştur. Sonra da kasaları yeniden römorkun içine dizmiş ama bunu yanlış yapmıştır.

Meyve üreticisi Bay Turunçgil mutludur ve şehre acilen meyveleri götürmektedir
Reklam