Kare 13. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 811 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:39

Pengi, yakıcı öğlen güneşinin altında fazla sıcaklamış olarak kendisine piknik yapacağı bir ağaç gölgesi aramaktadır. Şehir meydanına kurulmuş olan gösteri sahnesinin yanındaki su sebilini farkeder. Piknik çantasından bardağını çıkarıp sebilin soğuk suyundan içer.

Kuti ve Enda, küçük mavi boncukları, bir huni yardımıyla ağzı dar bir şişenin içine dökerler. Rupi, geniş yelkenli maket gemiyi, yelkenlerini geri yatırarak şişenin dar ağzından geçirip içine yerleştirir.




Aslan’ın sunduğu haberde konu, şehir meydanındaki bardak istifleme gösterisidir. Bay Çarçabuk, gösterisini yapamamaktadır.

Kare takımı olay yerine ulaşır. Bay Çarçabuk, sorunun ne olduğunu gösterir. Bir piramit gibi üst üste dizdiği bardaklar devrilmektedir. Oysa devrilmemesi gerekir.

Enda bardakların ağız ve taban kısmının çevresini ölçer. Bardakların alt kısmı dar, üst kısmı geniştir. İçlerinde farklı olarak, alt ve üst kısmı aynı genişlikte olan bir bardak olduğunu farkeder.

Aypa, gösteri bardağını ve farklı olan bardağı bir kağıdın üzerine koyarak ağız ve taban çevrelerini çizer. Birleştirdiği daireler bardak şeklini alır. İki bardak şeklini karşılaştırır.

Aypa gösterir. Gösteri bardaklarının alt kısmı dar üst kısmı geniştir, bu yüzden iç içe geçmektedir. Oysa diğer bardağın alt ve üst kısmı aynı genişliktedir. Belli ki gösteri bardağı değildir. Bir su bardağı olabileceği yorumunu yaparlar. Bu bardak, bardakların dizilimini bozmakta ve devrilmelerine sebep olmaktadır.

Rupi masaya odaklanır. Masanın üzerindeki su damlacıklarını görür.

Pengi, yanlarına gelir ve su bardağını geri ister. Kendisine ait olduğunu söyler. Sebilden suyu içtikten sonra bardağı gösteri masasına bıraktığını hatırlar.

Sorun çözülür. Bay Çarçabuk Kare takımına teşekkür eder ve gösterisini yapar.
Reklam