Kare 15. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 814 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:40

Ünlü Gölge Oyunu Sanatçısı Bay Hayalbaz şehirde Karagöz ile Hacivat gösterisi yapacaktır ve bütün çocukları davet etmiştir. Ancak Karagöz figüründe (tasvirinde) bir sorun vardır, bir parçası; kolu ve koluna bağlı olan çubuk kayıptır.

Kare takımı olay yerine gelir. Karagöz figürünü yakından inceleyen Rupi, figürün çeşitli parçalardan oluştuğunu ve bunların birbirine eklenerek bir bütün haline geldiğini görür.

Aypa, kayıp parçayı arayıp bularak figüre eklemeleri gerektiğini söyler. Ancak kayıp parçanın nasıl bir şey olduğunu bilmemektedirler.

Aypa, gösterideki figürlerin taslak çizimlerinin olduğu defterde Karagöz çizimini bulur ve figürle karşılaştırır. Kayıp parçanın çizimini arkadaşlarına gösterir.

Bu arada Pengi perde arkasındaki gösterinin bir parçası olan tefli davulu çalmaya başlar. Kare takımı, Pengi’nin elindeki davul çalma çubuğunun farklı olduğunu görür. Bu çubuk Karagöz figürlerine takılan çubuktur ve Pengi onunla davul çalmaktadır. Pengi’den bu çubuğu nereden almış olabileceğini hatırlamasını isterler. Pengi hatırlar.

Olay öncesinde Pengi davul çalarken elindeki çubuk fırlamış, figürlerin asılı olduğu panoya çarpmış, Karagöz figürünü düşürmüş, düşen figürün kolu kopmuş, kol ve kola bağlı çubuk yere düşmüş, yere düştüğünde kol ve çubuk da ayrılmıştır. Figürün kolu, sandığın altına kaçarken, çubuk yerde kalmıştır. Pengi davul çubuğu yerine Karagöz figürünün çubuğunu alarak davul provasına devam etmiştir.

Kare takımı kazânın olduğu yeri arar ve Karagöz figürünün kayıp parçasını bulur. Çubuğa takarak, figüre eklerler. Figür bir bütün haline gelir. Gösteri ertelenmeden yapılır, herkes mutludur.
Reklam