Kare 16. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 545 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:48

Pengi bir köprünün üzerindedir. Sırtında çantasıyla manzarayı seyrettikten sonra, hızla ormana doğru yürür ve uzaklaşır.
Kahramanlarımız piknik alanındadır. Kuti baharın mutluluğu içinde çiçek açan ağaçlara sarılmaktadır. Bazı ağaç gövdelerinin kalın, bazılarının ince olduğunu fark eder. Rupi ise ağaç gövdelerine ince ve kalın kurdeleleri dolayarak bahar pikniği için süslemeler yapmaktadır. Bu sırada haber gelir.
Haberde ormana giden asma köprüde yaşanan sıkıntıdan bahsedilmektedir. Usta dağcı Bay Halat kırılan basamaklar yüzünden asma köprüde mahsur kalmıştır. Ekibimiz neler olduğunu öğrenmek için yola çıkar.
Ekibimiz olay yerine vardığında köprü bakımının yeni yapıldığı bilgisiyle karşılaşırlar. Köprünün sağ ve solundaki halatların kalınlıklarını karşılaştırırlar. İki taraftaki halatların kalınlıklarının da aynı olduğunu görürler. Sırada köprü ayakları vardır. Köprüyü tutan kazıkların kalınlıklarını da karşılaştırırlar. Onların kalınlıkları da aynıdır.
Sonra kırılan tahtaları incelerler. Kırılan tahtaların hepsinin üzerinde aynı boyutta birer delik vardır. Delikli ve deliksiz tahtaların kalınlıklarını ölçtüklerinde, deliklilerin daha ince olduğunu görürler. Daha ince olan tahtalar, kırılmış ve köprü geçişini engellemiştir. Daha ince tahtaların bakım sırasında kullanılmış olabileceğini düşünürler. Ama bu işi kimin yaptığını çözemezler.
Onlar bu konu üzerinde düşünürken köprüye Pengi gelir. Sırt çantasında tahtalar vardır. Çok yorgun ve üzgün görünmektedir. Kuş yuvası yapmak için ormana götürdüğü tahtaların yuva yapımı için çok kalın olduğunu anlatır. Aypa o anda durumu çözer. Pengi ile konuşunca köprü bakımını Pengi'nin yaptığı ortaya çıkar. Pengi hata yapmış, kuş yuvası için hazırlanan tahtaları köprü bakımında kullanmış, köprü bakımında kullanılması gereken kalın tahtaları ise kuş yuvası yapmak için ormana götürmüştür. Durumu anlayınca, hatasını düzeltir. Herkes mutludur.
Reklam