Kare 24. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 1.090 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:42

Pengi, atletizm sahasında, yüksek atlama sırığını gerektiği gibi tutmuş koşmaktadır. Sırığın ucu sivridir.
Piknik alanında Aypa kalemlerini açarak uçlarını sivriltir. Enda sivri ve küt uçları olan iki külah dondurma getirir.
Rupi ve Kuti, çekicin küt tarafıyla çakarak, sivri ve küt uçlu iki uçurtma yaparlar.
Kuti hayalinde, sivri uçlu çekiciyle yüksek bir dağın zirvesine tırmanır.
Haberde Spiker, yüksek atlama şampiyonu Bayan Sivriyele’nin turnuvaya katılamayacağını duyurur. Kare takımı olaya müdahale etmek üzere yola çıkar.
Bayan Sivriyele, her zaman atladığı yükseklikten atlayamamaktadır. Gösterir. Her seferinde çıtayı düşürmektedir. Rupi, çevreyi inceler. Yüksek atlama sırığının bastığı yerde delikler olduğunu görür. Sırığın ucu sivridir ve toprağa batmaktadır.
Aypa, yüksek atlama sırığı çizimi ile Bayan Sivriyele’nin kullandığı sırığı karşılaştırır. Çizimdeki sırığın ucu küttür. Bayan Sivriyele’nin sırık ucu ise sivridir.
Aypa bir senteze ulaşır. Sivri uçlu sırık toprağa battığı için boyu kısalmakta ve Bayan Sivriyele bu yüzden yeterince yükselememektedir.
Bayan Sivriyele’nin yardımcısı Pengi’nin soruna sebep olduğu anlaşılır. Pengi sırığı denerken küt ucu yere sabitleyemez, küt uç sağa sola ileri geri kayar. Bu yüzden sırığın ucunu sivriltir. Böylece sivri uç toprağa battığı için sırık sabit kalır ve Pengi de sırıkla atlayarak denemeler yapar.
Bayan Sivriyele’nin çok iyi bir atlayıcı olduğu ve küt uçlu sırığı kaydırmadan kolayca atlayabildiği söylenir. Pengi özür diler. Bayan Sivriyele’nin turnuvaya katılacağı haberi herkesi sevindirir.
Reklam