Kare 26. Bölüm (Çizgi Film)

nefer26medya - 1.746 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2017 - 02:43

Pengi bir kano ile büyük dalgaların üzerinde yükselerek eğlenmektedir. Kare ekibi piknik alanında iken Göçmen Kuşlar Uzmanı Bay Gözlem’in haberlere verdiği demeci dinlerler. Duyduklarına göre her yıl düzenli olarak baraj gölü kıyısında konaklayan flamingolar bu sene durmadan yollarına devam etmektedirler. Bay Gözlem çok endişelidir. Ekibimiz sorunun nerden kaynaklandığını anlamak için yola çıkarlar.
Bay Gözlem’e sorular yöneltirler. Gölü inceleyince su seviyesinin çok alçaldığını, neredeyse kuruma noktasına gelindiğini anlarlar. Flamingoların yosun ile beslendiğini öğrenirler. Gölde yosun da azalmıştır. Aç kalan flamingolar burada durmak istememektedirler.
Su seviyesinin neden azaldığını araştırınca seviyenin baraj kapakları ile kontrol edildiğini öğrenirler. Baraj kapaklarının yanına giderler. Aypa etrafı inceleyince yerlerin ıslak olduğunu, kapağın defalarca açılmış olması gerektiğini söyler. O sırada Pengi elinde minik kanosuyla gelir. Kano yarışlarına hazırlanmaktadır. Bu yüzden bu kapağı açıp kuvvetli su akışıyla çalıştığını anlatır. Çok keyiflidir. Kare ekibinden yaptıklarının sonuçlarını ve flamingoların aç kaldığını öğrenince çok üzülür. Hatasını düzeltmek için elinden geleni yapacağını söyler. Bir kapağın bu kadar büyük sorunlara yol açabileceğini hesap edemediğini ilave eder. Sorun çözülmüştür.
Reklam