Kaygılarımız, Umutlarımız - Hüseyin Vural - TEDxAnkaraCitadel

Alkışlarla Yaşıyorum - 462 izlenme

Yüklenme Tarihi: 25 Haziran 2016 - 00:46

Hayatının kırk yılını köy çocuklarının eğitimine adayan akademisyen Hüseyin Vural, hayata şanssız başlayan çocukların kapasitelerini ortaya çıkarmak için sevgiyle ektikleri tohumları, çocukların verdiği karşılıkları ve kaygılarımızı gidermek için yapabileceklerimizi anlatıyor.

Lisans eğitimini 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde, Yüksek Lisans eğitimini 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesinde ve Doktora çalışmasını 1982 yılında Rutgers Universitesinde tamamlamıştır.

Halen ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Hüseyin Vural akışkanlaşma, akışkan yataklarda yanma, püskürtmeli yanma, itici gaz yanması, enerji optimizasyonu konularında araştırmalarını sürdürmektedir.

1977’den beri özellikle köy çocukları için bir şeyler yapabilme çabası içindedir, İLKYAR Vakfının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sosyal sorumluluk ve etik konularının içselleştirilme süreçleri üzerine çalışmalar yapmaktadır.


This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx
Reklam