Kefirin Faydaları

KaraBukle - 885 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Haziran 2017 - 12:24

Kefirin Faydaları Nelerdir?
Kefir amino asitler, mineraller ve değerli vitaminler bakımından zengindir. Ayrıca, çok sayıda antioksidan ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Kefirin faydalarından bazıları aşağıda verilmiştir;

-Laktoz intoleransı olan insanlar kefiri, süte sağlıklı bir alternatif olarak tüketebilirler ve sütte bulunan besin öğelerini alabilirler.
-Kolayca sindirilebilir ve bağırsaklarda bulunan toksinlerden kurtulmaya ve gastrointestinal sistemin temizlenmesine yardımcı olur.
-En önemli faydalarından biri uygun sindirimi sağlaması ve gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi mide problemlerine iyi gelmesidir. Bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlığı önler.
-Serbest radikalleri nötralize ederek yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı antioksidanlar bakımından zengindir ve serbest radikallerin vücut hücre ve dokularında yol açtığı hasarın etkisini azaltır.
-Kilo vermeye yardımcıdır.
-Kefir bazı anti-mantar özelliklere sahip olduğu için sedef, kandidiyazis (mantar enfeksiyonu) ve egzama gibi durumların tedavisinde yararlıdır.
-Kefir kanserli hücrelerin büyümesini inhibe edebilir ve kolon kanseri, meme kanseri gibi bazı kanser türlerinin gelişmesini önleyebilir ve tümörlerin boyutunu azaltabilir.
-Bağışıklık sistemini uyarır ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Ayrıca alerji ile mücadele için iyi bir doğal bir çözümdür.
-Sinir sistemi üzerine yatıştırıcı etkileri vardır. Uyku bozuklukları ve depresyonla savaşmaya yardımcı olur.
-Pankreatit, gastrit, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve ülser gibi bir dizi hastalıkların tedavisinde yararlıdır.
-Periodontitis gibi diş eti hastalıklarını ve kötü ağız kokusunu tedavi eder.
-Kandaki glikoz seviyesini azaltır ve normal kan şekeri seviyesini korur bu da diyabet hastaları için oldukça önemlidir.
Reklam