KELOĞLAN MASALLARI - Bilgecan Dede Kayboldu

Çizgi Film Tv - 1.458 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Ocak 2016 - 11:01

Bilgecan Dede bir haftadır ortada gözükmemektedir. Uzun ve Huysuz onun yokluğunu fırsat bilip kilerindeki yiyecekleri almak için Bilgecan Dede'nin evine gizlice girerler.

Bilgecan dede'yi merak eden Keloğlan ve arkadaşları da, onun nerede olduğuna dair bir ipucu bulma umuduyla Bilgecan Dede'nin evine gelirler. Uzun ve Huysuz, Keloğlan ve arkadaşlarından saklanmak için kilere sığınırlar. Keloğlan ve arkadaşları Sivri'nin takılıp düşmesi sayesinde halının altında gizli bir kapak bulurlar. Bu kapak Bilgecan Dede'nin gizli laboratuvarının kapısıdır.

Hep birlikte aşağı inerler ve burada Geçit Makinesı'nı bulurlar. Laboratuvarda buldukları bir defterden bu makinenin Geçit makinesi olduğunu, ve gidilen yerden bir saat yardımıyla geri dönülebileceğini öğrenirler. Geçit saati de masanın üzerinde durmaktadır. Keloğlan saati alır. Bilgecan Dede'yi bulmak için geçit makinesini kullanmaya karar verirler.

Keloğlan ve arkadaşları makineyi kullanırken Huysuz ve Uzun onların kayboluşunu görürler. Keloğlan ve arkadaşları boyutlar arası bir boşluktan geçtikten sonra gerçek dünyada küçülmüş boyutlarıyla bir parkta ortaya çıkarlar. Onları göremeyen bir bekçi Örgülü'nün üzerine basmak üzeredir.
Reklam