Kepçe Kulak Ameliyatı Estetiği Fiyatı

altanyucetas - 2.998 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Kasım 2014 - 21:49

Op Dr Altan YücetaşKepçe Kulak Estetiği
Beş duyudan biri olan kulaklar aynı zamanda yüz bütünlüğünü tamamlayan, estetik görünüme katkı sağlayan organlardır. Kulaklarda doğumsal veya sonradan kazalar gibi nedenlerle birçok farklı şekil bozukluğu olabilir.

Kulak şekil bozuklukları arasında doğumsal olarak en sık görüleni kepçe kulak deformitesidir. Özellikle okul çağındaki çocuklarda alay konusu olabilen bu durum, ciddi psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabilir. Çocukların okul başarısını ve özgüvenini etkileyebilen bu durum nedeniyle 5-6 yaşlarında operasyonun yapılması daha uygundur.

Ameliyat hastane koşullarında yapılmalıdır. Çocuklarda genel anesteziyle erişkinlerde genel veya lokal anesteziyle yapılabilir. Ameliyat kulağın arkasında kalan küçük bir kesiden yapılır. Kıkırdaklara dikişlerle şekil verilir. Fazla gelişmiş, olmaması gereken kıkırdak parçaları çıkarılır. Baş ile kulak arasında uygun açı oluşturulur. Kulak önünde kesi olmadığından iz görünmez. Operasyondan sonra birkaç gün ağrı kesici tabletlerle rahatlıkla geçen minimal ağrılar olabilir. Ameliyattan sonra 2-3 hafta süreyle tenisçi bandı kullanmak gerekir. Kişi bu dönemde günlük hayatına dönebilir.

Kulak ameliyatları basit, kolay ve günübirlik olmasının yanında kişinin psikolojisini düzelterek mutlu olmasına büyük katkı sağlar.Opr. Dr. Altan Yücetaş
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Reklam