Konya’da Garsonları Robot Olan Kafe

Alkışlarla Yaşıyorum - 381 izlenme

Yüklenme Tarihi: 04 Eylül 2015 - 17:08

Merkezi Konya’da olan yazılım şirketi Akınsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Konya’nın Meram ilçesinde robot garsonların çalıştığı kafenin açılışını gerçekleştirdi. Bu kafenin sadece kahve içmekle sınırlı kalmayıp ülkemizde bir ilk olacak vizyonla çalışacağını söyledi.

Robotlarla ilgili teknoloji üzerine yapılan çalışmaların bu kafede görülebileceğini söyleyen Akın, kafede istenildiği zaman yemek yiyip kahve içilebileceğini ve servis işleminin robotlarla yapılacağını belirtti. İlgilenen kurumlara bayilikler verildikten sonra garson robotların seri üretime geçileceği açıklandı. Ayrıca Akın, 2015 yılı içerisinde robot fabrikasının açılışını da gerçekleştireceklerini söyledi.

Ada ismindeki robotun teknik özellikleri hakkında bilgi veren Akın, robotta konum, mesafe ve zıtlık sensörlerinin bulunduğunu ve bu sensörler sayesinde görevini yerine getirdiğini söyledi. Ada’nın yol takip edebildiğini ve masaların yerlerini tespit edebildiğini söyleyen Akın, bilgisayar sistemiyle yönlendirildiğini belirtti.
Akın, yaklaşık 6 yıllık bir çalışma sonucu robot Ada’nın geliştirildiğini ve yapay zeka yazılımlarıyla çalışan robotik teknolojilerin seri üretimine başlamak istediklerini söyledi.
Reklam